Jedná se o vskutku zajímavý recept, trochu exotický, ale o to přece jde, že? Tento salát spojuje výjimečné chuti, díky kterým si pochutnáte na famózním salátu. Díky kuřecímu masu se nejedná jen o přílohu či svačinku, ale také o hlavní chod! Hroznové víno zase zajistí šťavnatost celého pokrmu!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 350-400 g ementálu
- 500 g bílého hroznového vína
- 300 g konzervovaných ananasových kostek
- 400 g kuřecích prsou
- 150 g bílého jogurtu, nebo zakysané smetany
- sůl, pepř a koření dle Vaší chuti
- krémžskou hořčici
- stroužek česneku
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si vezměte hroznové víno a bobule nakrájejte alespoň na poloviny. Takžtéž učiňte s ananasem, budou-li kostky příliš velké.
- Sýr si poté nastrouhejte nahrubo.
- Teď přijdou na řadu kuřecí prsa, které si umyjte, očistěte a nakrájejte, přibližně na stejné kousky jako zbytek surovin.
- Kuřecí maso příliš nekořeňte, chuť by měla být jednoduchá a připravte ho jen na olivovém oleji.
- Všechny ingredience si dejte do velké mísy a smíchejte s bílým jogurtem, případně zakysanou smetanou.
- Poté už jen stačí dokořenit dle Vaší chuti a přidat trošku krémžské hořčice.
- Na závěr doporučujeme přidat prolisovaný česnek a důkladně promíchat.
Přejeme dobrou chuť!
Reklama