Domácí arašídové máslo: Na přípravu Vám budou stačit 2 suroviny a hotové ho máte za 15 minut. Je zdravé, chutné a použít jde i do koláčů!

Arašídové máslo u nás není až tak populární jako ve světě, ale přece jen se najdou lidé, kteří ho milují a pravidelně kupují. Dnes jsme si pro Vás připravili snadno dostupný recept, se kterým navíc ušetříte a hlavně, budete vědět přesně, co se ve Vašem arašídovém másle nachází. Připravit si ho můžete slané nebo na sladko. Výborně chutná na tousty spolu s nějakým kyselejším džemem.

Reklama

Co budete potřebovat

  • 300 gramů nesolených arašídů (nepražených)
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • kuchyňský robot, pohár, špachtli nebo vařečku
  • trošku medu, kokosový olej (nebo jiný)

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Arašídy si rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a opečeme je v troubě na 150 stupňů po dobu asi 15-20 minut. Následně je vysypeme do mixéru, kde je mixujeme, dokud nám nevznikne hustá krémová pasta. Špachtličkou nebo vařečkou si občas hmotu promícháme, protože některé arašídy mohou přilepit na stěny mixéru. Celý proces trvá cca 15 minut. Pokud je hmota příliš suchá, můžeme přidat trošku rozpuštěného kokosového oleje. Pokud chceme, aby bylo arašídové máslo sladké, přidáme lžíci medu. Dobrou chuť!

Reklama