Domácí chléb si můžete snadno připravit bez droždí. Jak?

Domácí chléb má své kouzlo. Většina lidí si ho nepřipravuje, protože nechce čekat na dlouhé kynutí nebo používat kvásek. To je ještě o krok náročnější. Naštěstí máte k dispozici tento irský recept, na který potřebujete jen základní ingredience a prášek do pečiva. Výsledek je velmi chutný, jemný a rozhodně vás nezklame. Navíc ho připravíte velmi rychle, takže budete mít pečivo hotové do hodiny. Poradíme vám, jak si můžete snadno připravit domácí chléb.

Reklama

Co budete potřebovat?

Stačí vám pouhých šest surovin na to, abyste si připravili domácí chleba. Díky tomu si ho můžete připravovat neustále a utratíte za něj jen pár drobných. To je na domácím pečivu to nejlepší. Nejen, že je vynikající, ale také velmi levné. Na tento jedinečný recept potřebujete:

  • mouka – 500 gramů,
  • cukr – 1 lžička,
  • sůl – 1 lžička,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • přírodní jogurt – 2 malé sklenice,
  • voda – 2 dl.
ketkes.com

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte všechny suché ingredience. Smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukr. Uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijete jogurt a vodu. Rychlými pohyby pomocí prstů těsto prohněťte. Vytvořte homogenní těsto. Výsledné těsto nesmí být příliš tuhé a zároveň se nesmí lepit. Jestli máte pocit, že je příliš suché, můžete přidat ještě trochu vody. Velkou výhodou je, že těsto nemusí kynout. Nemusíte proto na nic čekat a může jít rovnou do trouby.

ketkes.com

Nyní záleží jen na vás, v jaké formě si chléb upečete. Můžete použít menší skleněný pekáč nebo formu na biskupský chlebíček. Záleží jen na vás, jestli budete mít chléb kulatý nebo do tvaru toustového chleba. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Formu vyložte pečicím papírem, vyložte do ní chleba a pečte po dobu 30 minut do zlatova. Po upečení ho nechte vychladnout a potom můžete nakrájet a podávat. Uložte si tento recept, protože se k němu budete zaručeně vracet. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama