Domácí langoše jsou hotové během chvilky a stojí pár korun

Langoše jsou v Čechách extrémně oblíbené. Dobrá zpráva je, že si je nemusíte kupovat někde u stánku za šílené ceny. Místo toho si je připravte ve vlastní kuchyni. Nejen, že ušetříte hodně peněz, ale také si je můžete připravit kdykoli na ně budete mít chuť. To jsou největší výhody domácího vaření. Možná vás to nikdy nenapadlo, ale doma si můžete připravit i klasické langoše.

Reklama

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou tohoto receptu je jeho cena. Potřebujete jen pár základních ingrediencí, které vás nebudou stát téměř žádné peníze. A vaše rodina si pochutná na pokrmu, o který vás možná prosí při každé návštěvě trhů nebo poutě. Přitom potřebujete jen šest ingrediencí a trochu vlastního času, abyste jim připravili langoše doma. Na jejich výrobu potřebujete:

  • mouka – 400 gramů,
  • prášek do pečiva – ½ sáčku,
  • sůl – 1 lžička,
  • olivový olej – 3 lžíce,
  • kefír nebo zakysaná smetana – 2 lžíce,
  • voda – 150-200 ml.
kiloretete.ro

Pracovní postup

Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte k ní sůl, prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Potom přidejte olej a kefír. Postupně přidávejte také vodu. Musíte získat vláčné těsto, které se nebude lepit. Proto přidávejte vodu, dokud nezískáte tuto konzistenci. Těsto rozdělte na 8 stejných částí. Každou z částí vyválejte na pomoučeném válu nebo pracovní ploše. Každý z plátků musí být silný asi 2-3 milimetry. Celý proces vám zabere jen chvilku a potom se již můžete pustit do smažení.

kiloretete.ro

Na větší pánvi si rozehřejte 600-700 ml oleje. Na středním ohni opékejte každý langoš po dobu 3-4 minut z každé strany. Musí být nádherně zlaté. Každý kousek těsta vám při smažení naběhne a budete mít křehký obláček těsta. Jakmile budete mít všechny langoše usmažené, nechte je okapat na papírové utěrce. Nakonec je potřete kečupem, tatarskou omáčkou nebo česnekovou omáčkou podle chuti. A na konec nezapomeňte všechno zasypat nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Zdroj: kiloretete.ro

Reklama