Chcete si u snídaně pochutnat na něčem speciálním? Nemusíte chodit do pekárny. Místo toho si připravte doma pečivo s velmi jemným pudinkem. Něco tak dobrého jste již dlouho nejedli a zaručeně něco tak dobrého nenajdete ani v profesionální pekárně. A nebudete věřit, jak málo času vám příprava tohoto pečiva zabere.
Co budete potřebovat?
Nejdřív si připravte všechny ingredience na těsto (včetně kvásku). A potom suroviny na domácí pudink. Jestli si chcete trochu usnadnit práci, můžete použít také instantní pudink, ale musíte získat hustou strukturu, aby z pečiva nevytekla během pečení. Na těsto potřebujete:
- vejce – 1 ks,
- cukr – 3 lžíce,
- sůl – ½ lžičky,
- aktivní droždí – 1 lžička,
- teplé mléko – 180 ml,
- rozpuštěné máslo – 40 gramů,
- mouka – 400 gramů.
Na pudink:
- cukr – 3 lžíce,
- vejce – 1 ks,
- kukuřičný škrob – 2 lžíce,
- mléko – 250 ml,
- vanilkový cukr – 1 lžička.
Pracovní postup
V první řadě si připravte těsto. Do malé misce dejte droždí, teplé mléko a lžičku cukru. Promíchejte a nechte stát na teplém místě 5-10 minut, dokud se neaktivuje kvásek. Můžete použít také instantní kvásek, který můžete přidat rovnou do těsta. Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, kvásek a půl lžičky soli. Postupně přidávejte mouku a všechno míchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Rukama hněťte těsto po dobu 8-10 minut, dokud nebude pružné.
Těsto vložte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu až hodinu a půl kynout. Mezitím si připravte pudink. Smíchejte vejce, cukr a škrob, promíchejte a postupně přidávejte mléko. V hrnci zahřejte směs na střední teplotě a míchejte, dokud směs nezhoustne. Až bude směs teplá, přidejte také vanilkový cukr. Až bude hotový, nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Těsto rozválejte a nakrájejte na proužky. Smotejte je do tvaru koule a doprostřed dejte lžičku pudinku. Nechte těsto odpočívat 30-40 minut. Poté ho pečte na 180 stupňů po dobu 20-25 minut. Dobrou chuť!
Zdroj: novadanas.com