Zkoušeli jste někdy při pečení používat sycenou vodu? Voda sycená oxidem uhličitým vám zajistí velmi křehké a jemné sušenky. Těsto se skládá pouze ze tří ingrediencí. Díky tomu ho připravíte velmi rychle a levně. Připravte si plech „Monastyrských sušenek“ a vyzkoušejte pečení s vodou. Bude to možná trochu jiné než obvykle, ale zvládne to i každý začátečník. Podívejme se, jak postupovat a co všechno si musíte připravit.
Co budete potřebovat?
Jak jsme řekli, na výrobu potřebujete jen tři ingredience a k tomu nějakou náplň. Jako náplň můžete použít jablka, meruňky, hustý džem nebo povidla. Je pouze na vás, co do křehkých rohlíčků použijete. Náplň může být vždy jiná. Díky tomu si tento dezert vždy přizpůsobíte, jak budete potřebovat. Na výrobu si připravte:
- vysoce sycená minerální voda – ½ sklenice,
- olej – ½ sklenice,
- mouka – 2 ½ sklenice,
- netekutá náplň.
Pracovní postup
Do mísy nalijte sycenou vodu a olej bez zápachu. Dobře promíchejte. Postupně přidávejte prosátou moukou a vypracujte z této směsi těsto. Těsto musí být měkké a homogenní. Jakmile budete mít těsto hotové, rozdělte ho na dvě části. Každou část vyválejte na tenký, kulatý plát. Potom kruhy rozkrájejte na stejné části, jako když krájíte pizzu. Musíte získat 12 kousků. Získáte širokou základnu trojúhelníku, která se bude zužovat až do špičky. Celkem získáte 24 rohlíčků s náplní.
Do každé základny položte náplň a zatočte těsto tak, abyste získali malý rohlíček. Tímto způsobem udělejte všechny rohlíčky. Plech vyložte pečicím papírem. Rohlíčky rozložte na plech. Všechny rohlíčky můžete pomazat olejem nebo rozšlehaným vejcem. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 30 minut, dokud nebudou rohlíčky nádherně zlaté. Až budou upečené, nechte je vychladnout a nakonec je zasypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: kukhovaryty.com/