Vánoční rohlíčky plněné povidly – jemné, vláčné a jako od babičky!

Domácí rohlíčky plněné povidly mohu doporučit všemi deseti! Jsou opravdu výborné, vláčné a na jazyku se okamžitě rozplývají. Pokud chcete zažít pomyslné „nebe v hubě“, pak vyzkoušejte tenhle recept!

Reklama

Domácí rohlíčky plněné povidly si zkrátka musíte zamilovat. Jejich příprava není vůbec složitá, takže si je doma vykouzlíte během chviličky. Jsou výbornou volbou třeba k nedělní kávičce, pohostit s nimi můžete i hosty – a zaručuji vám, že jakmile jim předložíte tuhle dobrotu, okamžitě se po ní zapráší!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • švestková povidla
  • 3 dkg droždí
  • 1 vajíčko
  • 2 dl mléka
  • 1 čajovou lžičku cukru
  • 60 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg vepřového sádla
  • špetku soli

Na závěr:

  • 1 vajíčko
  • moučkový cukr

Jak postupovat při přípravě?

  1. Nejdříve nechte ohřát mléko, ale pozor – nesmí být příliš horké!
  2. Mléko smíchejte s cukrem a rozdrobeným droždím.
  3. Nechte 10-15 minut odpočinout, aby vám vzešel kvásek.
  4. K němu poté přidejte všechny ostatní přísady a vypracujte vláčné těsto.
  5. Vytvoření těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.
  6. Posléze z těsta vytvořte cca 6-8 dílků, které rozválejte na tenčí plát.
  7. Každý plát nařežte na trojúhelníčky a na jejich širší část navrstvěte povidla.
  8. Trojúhelníčky srolujte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 15-20 minut – doporučuji hlídat, až rohlíčky začnou růžovět, můžete je z trouby vytáhnout.
  9. Ještě teplé pocukrujte moučkovým cukrem.

Domácí rohlíčky plněné povidly jsou jednoduché, rychlé a lahodné. My je doma připravujeme často a vy odteď určitě budete také!

 

Reklama