Domácí sekaná z kuřecího masa! Vynikající svačina na cesty

Domácí sekaná je jedinečný způsob, jak si můžete užít tento jedinečný pokrm z domácím provedení. Díky tomu si užijete nejen své oblíbené chutě, ale také mnohem zdravější pokrm. Postupujte podle tohoto receptu a vychutnáte si jedinečné jídlo z mletého kuřecího masa, které potěší děti i dospělé. A velmi příjemně vás překvapí svou šťavnatostí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a uvidíte, že si pochutná celá rodina.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácí sekané potřebujete jen pár základních surovin. Připravte si 1 kilogram mletého kuřecího masa, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 4 polévkové lžíce krupicové kaše, 150 ml čerstvého mléka, 4 polévkové lžíce kečupu, 1 vejce, ¼ lžičky bazalky, 2 polévkové lžíce Worcestershire omáčky, ½ lžičky soli a ½ lžičky mletého černého pepře. Do sekané můžete použít i jiné koření podle toho, jaké máte vlastní chutě.

Pracovní postup

Na výrobu sekané si nezapomeňte připravit vhodnou nádobu. Nejlepší je forma na biskupský chlebíček. Formu vyložte pečicím papírem. Potom můžete připravit samotnou sekanou. Nakrájejte cibuli najemno a česnek protlačte lisem na česnek. Smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, krupicí, mlékem, kečupem, bazalkou, omáčkou, solí, pepřem a vejcem. Nemusíte tam dávat veškerý kečup, protože malé množství budete potřebovat ještě během pečení sekané.

Smíchejte vše dohromady a upečte

Všechny ingredience důkladně promíchejte, jako kdybyste dělali karbanátky. Vše se musí důkladně ochutit, a proto s mícháním nepospíchejte. Potom vložte masovou směs na půl hodiny do lednice. Poté sekanou přesuňte do připravené formy. Troubu předehřejte na 190 stupňů a pečte 40 minut. Potom potřete sekanou malým množstvím kečupu a dejte do trouby na dalších 200-220 stupňů na dobu 5 minut. Potom sekanou z trouby vyndejte, nechte vychladnout a vychutnejte si ji.

Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua

Reklama