Domácí produkty jsou nejen levnější, ale také chutnější. Velkou výhodou je, že si můžete do domácích omáček a dipů přidat přesně to, co vám chutná. Zabere to jen pár minut a přitom získáte pochoutku jako z restaurace. Dnes se soustředíme na tatarskou omáčku, kterou v Čechách miluje téměř každý. A jistě si ji chodíte kupovat do obchodu. Napadlo vás někdy, že si ji můžete udělat sami?
Co budete potřebovat?
Většinu lidí ani nenapadne, že by si k hranolkům mohli udělat svou vlastní tatarku. To je velká škoda, protože chutná mnohem lépe než z obchodu. Potřebujete na ni jen pár základních věcí a získáte úžasnou chuť, která vám bude naprosto vyhovovat. Použijete totiž přesně to, co běžně kupujete. Tedy produkty, které máte nejraději a dohromady vám dají tu nejlepší tatarskou omáčku. Potřebujete:
- majonéza – 200 gramů,
- zakysaná smetana (tučná) – 2 lžíce,
- kyselé okurky – 5 ks,
- česnek – 2 stroužky,
- čerstvá petrželka – 1 lžíce,
- čerstvý kopr – 1 lžíce,
- hořčice – 1 lžička,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
V první řadě si připravte všechny potřebné suroviny. Kyselé okurky, petrželku a kopr nasekejte na velmi drobné kousky. Okurky můžete také nastrouhat na jemném struhadle, jestli je nechcete krájet příliš jemně. Z kopru i petrželky pochopitelně použijte pouze lístky a vršky. A nezapomeňte použít ostrý nůž, abyste získali nejlepší výsledky a nepřišli o příliš mnoho šťávy a chutí. Vezměte čistou misku a nejdřív smíchejte majonézu, smetanu, hořčici a nastrouhané okurky.
Poté přidejte do směsi také nasekaný kopr a petrželku. Vezměte lis na česnek a prolisujte dva stroužky česneku do směsi. A nakonec přidejte mletý černý pepř a sůl podle své chuti. Přidejte spíš menší množství, ochutnejte tatarskou omáčku a v případě potřeby přidejte další sůl a pepř. Pomocí lžičky všechno důkladně promíchejte a ochutnejte. V případě potřeby dodejte další chutě a užijte si tu nejlepší tatarku pod sluncem. Celá rodina i návštěvy budou v šoku, jak dobře chutná!
Zdroj: nmd.mk