Falešné malé větrníky jsou příjemně sladké a krásně nadýchané

Reklama

Větrníky chutnají úžasně a na první pohled se většině z nás sbíhají sliny. Nemusíte si je ovšem neustále kupovat ani vyrábět do posledního detailu. Když vynecháte karamelovou polevu, získáte stále vynikající dezert a ušetříte si část práce. Navíc v tomto případě ani nemusíte připravovat domácí listové těsto. Jestli chcete, pochopitelně to udělat můžete, ale není to nutné. Také tím si ušetříte čas.

Co budete potřebovat?

S kupovaným listovým těstem, dvěma ingrediencemi na krém a jednou surovinou na ozdobu získáte vynikající a krásný dezert pro rodinu i návštěvy. A výroba těchto falešných větrníků je mnohem jednodušší než u klasického receptu. A obrovskou výhodou je fakt, že potřebujete jen pár věcí. Takže nakonec na tom ušetříte nejen práci a čas, ale také peníze. Na výrobu potřebujete jen:

  • listové těsto – 1 balení,
  • cukr – podle chuti,
  • smetana ke šlehání – 1 kelímek,
  • moučkový cukr – na ozdobu.
Shutterstock

Pracovní postup

Výroba malých větrníků je velmi jednoduchá. Plát listového těsta si připravte na pracovní plochu. Jestli nechcete použít kupované, připravte si listové těsto předem a vyválejte na sílu asi 3 mm. Z těsta vykrájejte malá kolečka (všechna stejně velká). Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj všechna připravená kolečka. Troubu předehřejte na 200 stupňů a těsto pečte pár minut, dokud nebudou hotová a krásně zlatá. Sami poznáte, až se nafouknou a zezlátnou.

Shutterstock
Reklama

Po upečení nechte těsto trochu vychladnout a každý kousek rozkrojte podélně napůl. Díky tomu získáte horní a spodní část pro větrníky. Teprve poté je nechte vychladnout a mezitím si vyšlehejte šlehačku s cukrem podle své chuti. Záleží jen na vás, jak sladký krém použijete. Pomocí malé lžičky nebo cukrářského sáčku naplňte malé větrníky, vršky zasypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Skladujte je v lednici, aby se krém nezkazil. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama