Hodně lidí miluje klasický smažený sýr s hranolky nebo bramborami. Falešný smažený sýr může působit trochu podivně a složitě, ale finančně vás vyjde na mnohem menší peníze, bude trochu zdravější a celá rodina si na něm pochutná. Vypadá to přesně jako běžný sýr, ale má trochu sladší chuť. Díky tomu bude chutnat dětem ještě více. Jak si vyrobit tento netradiční pokrm?
Co budete potřebovat?
Na výrobu samotného „sýra“ potřebujete jen 100 gramů instantní polenty (nebo kukuřičné mouky) a 20 gramů strouhaného parmezánu. Kromě toho budete potřebovat 1 velké vejce, mouku a strouhanku na obalování. Dokonale bude chutnat s domácí omáčkou, kterou připravíte z 3-4 lžic zakysané smetany, 1-2 lžic hořčice, 1-2 lžic nasekané petrželky a špetky soli podle chuti. Pojďme se podívat na pracovní postup, díky kterému si užijte zcela nový zážitek.
Pracovní postup
Do hrnce nalijte vodu a podle návodu a množství uvařte polentu. Polentu vložte do vody a na mírném ohni vařte (občas promíchejte). Míchejte hlavně ve chvíli, kdy začne houstnout, aby se nepřipálila. Stejný postup můžete provést také s kukuřičnou moukou. Jakmile bude polenta uvařená, stáhněte ji z plotny a přidejte parmazán.
Rychle promíchejte, aby se sýr rozpustil. Použít můžete i jiný tvrdý sýr. Dochuťte solí a mletým pepřem podle chuti. Důkladně promíchejte. Polenty přesuňte do formy na pečení nebo jiné nádoby, ve které bude mít tloušťku 1 centimetr a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a ztuhnout. Nejlepší je silikonová forma. Až bude pevná, vyklopte ji na pracovní plochu a nakrájejte na čtverce (do tvaru smaženého sýra).
Teď už stačí jen obalit a usmažit!
V samostatné misce si rozšlehejte jedno až dvě vejce, do další dejte mouku a do třetí strouhanku. Každý kousek polenty obalte v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. Takto postupujte u všech kousků a poté je usmažte v pánvi na rozpáleném oleji. Na omáčku smíchejte všechny ingredience dohromady a podávejte jako přílohu ke smaženému pokrmu. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zajenata.bg