Famózní nepečené kávovo-krémové řezy. Jde o jedinečné spojení chutí, kterým si získáte naprosto každého. Vláčnému těstu a bohaté krémové náplni totiž nikdo neodolá!

Cookie dort je tak jednoduchý a tak chutný, že si ho zamilujete, i když se chystáte se sladkostmi skoncovat. Jedná se o úžasný vláčný a krémový dort s křupavým korpusem, který zvládne připravit i začátečnice. Garantujeme Vám, že tomuto dortu podlehne každý, kdo ho jednou ochutná!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 30 ks máslových sušenek (obdélníkový tvar)
  • 120 ml kávy
  • 30 ml koňaku
  • 3 PL instantní kávy
  • 200 g másla
  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 PL citronové šťávy
  • 200 g mascarpone
  • 3 žloutky
  • 2 bílky
  • 1 PL vanilkového aroma
  • špetku soli

Jak na to?

  1. Nejprve si v menší nádobě zahřejte citrónovou šťávu, přidejte 2 lžíce instantní kávy a důkladně promíchejte. Pak tuto směs nechte pár minut vychladnout.
  2. Ve vedlejších miskách si vyšlehejte 3 žloutky s cukrem, a bílky do tuhého sněhu se špetkou soli.
  3. Následně přidejte do žloutků studenou směs citronové šťávy a kávy a vanilkového extraktu. Nakonec přimíchejte i vyšlehané bílky.
  4. Teď přichází na řadu máslové sušenky, které si rozdrťte na prášek, smíchejte je s máslem pokojové teploty a mascarpone. Do této směsi přidejte žloutkovo-kávovou směs a znovu promíchejte. Mělá by Vám vzniknout směs husté konzistence, kterou nechte v chladničce cca půl hodiny. Pak jej znovu vyndejte a znovu promíchejte, protože po půl hodině budou sušenky měkké a dojde tak k lepšímu spojení chutí.
  5. V poháru si poté smíchejte horkou kávu s koňakem. V případě potřeby ji můžete osladit.
  6. Formu na pečení si vystelte pečícím papírem a sušenky si rozdělte na 4 části po 6 ks.
  7. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nejprve vyložte za sebe prvních 6 sušenek. Na ně poté aplikujte první vrstvu krému a na ně poskládejte dalších 6 sušenek. Ty poté pokajte kávovo-koňakovou směsí.
  8. Poté znovu přidejte vrstvu krému a pak znovu vrstvu sušenek a proces opakujte, dokud nespotřebujete všechny sušenky.
  9. Doporučujeme si ponechat dostatek krému na „obalení“ celého dezertu.
  10. Na ozdobu si připravte pár rozdrcených sušenek zalitých kávovo-koňakovou směsí.
  11. Nezapomeňte nechat v ledničce pár hodin vychladit, nejlépe však celou noc.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama