Fantastický koláč s malinami a pudinkem – sladkokyselá dobrota, která vám učaruje!

Koláč s malinami a pudinkem v sobě kombinuje to, co mám na dezertech nejraději: nádherně slaďoučký vanilkový pudink a lehce kyselé maliny. Právě tyto dvě chutě společně vytváří neodolatelný kontrast, díky kterému jsme si tuhle dobrotu u nás doma všichni zamilovali.

Reklama

Koláč s malinami a pudinkem připravíte jednoduše a ze surovin, které máte běžně doma (možná až na sezonní maliny, které se ale dají hravě nahradit těmi mraženými) takže není nad čím váhat. Máte-li chuť na něco sladkokyselého, co roztančí každou vaši chuťovou buňku, pak určitě vyzkoušejte tenhle recept!

Co budete potřebovat na přípravu?

Těsto:

  • 250 g másla
  • 350 g hladké mouky
  • 5 žloutků
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Krém:

Reklama
  • 5 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 500 g malin 
  • 50 ml oleje
  • 2 balíčky pudinkového prášku

Jak postupovat při přípravě?

  1. V misce nejdříve smíchejte sypké přísady, které potřebujete na přípravu těsta. Do suchých přísad přidejte nastrouhané máslo a žloutky, ze všech surovin vypracujte tuhé těsto.
  2. Těsto rozdělte na dvě části, přičemž jedna z nich by měla být o trošku větší nežli ta druhá. Obě poloviny zabalte do potravinářské folie a nechte cca hodinku odpočinout v lednici.
  3. Mezitím si připravte plech, který vymažte máslem a vysypte moukou (nebo strouhankou či krupicí).
  4. Na plech nastrouhejte větší polovinu těsta a rozprostřete po celém plechu.
  5. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
  6. Mezitím co se bude těsto péct v troubě si připravte krém. Jako první je potřeba z bílků a cukru vyšlehat sníh.
  7. Do sněhu poté přimíchejte vanilkový pudink a olej.
  8. Na upečené těsto navrstvěte krém a přidejte ovoce.
  9. Na vrch nastrouhejte druhou polovinu těsta.
  10. Vložte zpět do trouby a pečte na 180 °C cca ještě 30 minut – pečte pouze svrchu.

 

Reklama