Geniální líné knedlíčky s tvarohem si zamilujete. Recept mé tety, který do dnešního dne nikdo neznal

Reklama

Chtěli byste uvařit něco dobrého, ale nenapadá vás nic originálního? Všechny recepty na sladké pokrmy jste už vyzkoušeli a chtěli byste tak zkusit něco nového? Není problém, protože dnes jsme si pro vás připravili recept na báječné líné knedlíky s tvarohem, které si prostě zamilujete. Recept je tak jednoduchý, že se ho nemusí nikdo bát. Dokonce i kuchař naprostý začátečník ho zvládne. Sladká jídla moc lidí v oblibě nemá, ale jakmile ochutnají tento pokrm, budou se oblizovat. Na nic tedy nečekejme a pojďme se tomu podívat trochu blíže na zoubek.

Pirohy z Ukrajiny

Reklama

Knedlíky, které vám dnes představíme, vznikly původně v Turecku. Později se staly jedním z nejpopulárnějších ukrajinských pokrmů a začaly se zde nazývat pirohy. Postupně se začaly rozšiřovat do celého světa, ale právě na Ukrajině došlo k jejich největšímu rozmachu. Můžeme je znát například s višněmi, bramborem, česnekem, se sýrem nebo s čímkoliv, co máte rádi. Jsou totiž úžasné s jakoukoliv náplní.

Potřebné ingredience

Víte, jak uvařit správný piroh? Nyní se to dozvíte a naučíte se recept na skvělé pirohy plněné tvarohem. Příprava receptu vám zabere maximálně 45 minut, což je naprosto v pohodě. Budete potřebovat následující: 100 ml vody, 250 až 300 g pšeničné mouky, 30 g másla, 2 vejce, 450 g tvarohu, špetku soli a cukr Sahara. Pojďme se podívat na postup.

Těsto a náplň

Reklama

Rozpusťte máslo ve 100 ml vroucí vody. Rozbijte vejce a smíchejte ho s prosetou moukou a solí. Tuto směs spojte s vařící vodou a dobře promíchejte. Vzniklé těsto dejte do plastového sáčku a nechte ho odpočinout na půl hodiny. Dále smíchejte žloutek s cukrem a tvarohem a přidejte třeba vanilku. Připravené těsto uválejte do tenké vrstvy a přidejte náplň a zarolujte. Rolku nakrájejte na malé kousky. Vařte je v hrnci po dobu 15 minut. Dejte na talíř a polijte rozpuštěným tvarohem nebo oblíbenou sladkou omáčkou. Dobrou chuť.

Reklama