Halušky po maďarsku, do kterých nepřijdou brambory ani vajíčka

Halušky po maďarsku jsou trefou do černého pro každého, kdo stejně jako já mají rádi tenhle lidmi tolik oblíbený pokrm. Já jsem si halušky zamilovala na rodinné dovolené na Slovensku, kde jsem téhle dobrotě naprosto podlehla. Halušky po maďarsku je další zajímavá alternativa, kterou určitě musíte vyzkoušet!

Reklama

Pokud máte rádi halušky a chcete si je zkusit připravit zase trochu odlišným způsobem, pak vyzkoušejte mnou osvědčený a všemi deseti doporučovaný recept na halušky po maďarsku. Dám ruku do ohně, že si na nich pochutnáte!

Halušky po maďarsku, aneb zase trochu jinak

Určitě se shodneme na tom, že halušky se dají připravit na několik způsobů a každý z nás si dokáže najít ten svůj, který mu bude chutnat nejvíce. U nás se hodně osvědčil právě tento recept a já věřím, že dojem udělá i na vašem stole.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g slaniny
  • 200 g taveného sýra
  • 600 ml vody
  • 3 kostičky syrokrému

Jak postupovat při přípravě?

  1. Připravte si větší misku, do které nasypejte oba dva druhy mouky.
  2. Uprostřed udělejte důlek a do něho nalijte vodu.
  3. Pomocí vařečky dobře promíchejte a vypracujte jednotné těsto.
  4. Za pomoci haluškovače následně házejte do vroucí vody a vařte cca 5 minut.
  5. Poté halušky sceďte a ještě horké je promíchejte s taveným sýrem.
  6. Na pánvi nechte rozpálit olej a na něm orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.
  7. Slaninu přimíchejte do halušek a pomocí soli případně ochuťte.

Halušky po maďarsku doma připravujeme často, protože nejsou náročné a chuťově jsou naprosto vynikající.

Reklama