Rychlý, jednoduchý a přitom originální recept! Pokud milujte kuřecí Cordon Bleu, pak Vám tento pokrm přímo učaruje! Jedná se o Quesadilly plněné kuřecím masem, zapečené se šunkou a sýrem. Garantujeme Vám, že tento pokrm členy Vaší domácnosti na 100 % potěší!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 3 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 1 ČL sušeného oregána
- 1/2 ČL česnekového prášku
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 3 PL extra panenského olivového oleje
- 8 tortill
- 1/4 šálku dijonské hořčice
- 8 plátků šunky
- 1 a 1/2 šálku strouhaného sýra, dle Vaší chuti
- 1 šálek strouhané mozzarelly
- strouhaný parmezán na ozdobu
- čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejrpve si připravte kuře. Kuřecí prsa si okořeňte oregánem, česnekem, solí a pepřem.
- Ve velké pánvi při střední teplotě si zahřejte 2 PL olivového oleje.
- Přidejte kuřecí prsa a z obou stran je osmažte dozlatova, cca 8 minut na stranu.
- Poté nechte odpočinout cca 10 minut a nakrájejte na plátky.
- Teď přijdou na řadu tortilly. Každou tortillu si namažte hořčicí, vyložte 2 plátky šunky, plátkem kuřecího masa, tvrdým strouhaným sýrem a mozzarellou. Zaklopte další tortillou.
- Takto pokračujte s ostatními tortillami.
- Ve velké pánvi si zahřejte 1 PL olivového oleje. Z každé strany osmažte naplněné tortilly, cca 3 minuty z každé strany.
- Zatímco jsou quesadilly ještě teplé, posypte je parmezánem a čerstvou petrželkou.
- Podávejte teplé.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama