Hoďte 3 suroviny do mixéru a dezert máte hotový za 2 minuty

Nepečený dezert můžete dát dohromady během pár minut a pochutnat si. Potřebujete k tomu jen poměrně neutrální suroviny a rozhodně tento recept není vhodný pro jedince, kteří mají intoleranci na laktózu. Jestli ji ale můžete jíst a máte rádi jednoduché recepty, zkuste tento ve své kuchyni. Když do něj přidáte čokoládové hoblinky, ovoce nebo karamel, vždy bude trochu jiný a vždy si pochutnáte.

Reklama

Krémový dezert z pár surovin

Spojení dvou druhů smetany a kondenzovaného mléka není zrovna běžná. Hlavně v případě, že nic jiného nepoužíváte. Ale právě tyto suroviny můžete velmi snadno a rychle zpracovat a vychutnat si jedinečnou, krémovou chuť. Nakonec záleží jen na tom, co dalšího přidáte. Tyto dodatečné ingredience dají celému dezertu chuť i vůni.

Shutterstock

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen tři věci, větší mísu a mixér. A připravte si také formu, která bude ideální pro servírování. Může se jednat například o klasické sklenice nebo misky. Záleží pouze na vás, v čem se vám bude tento dezert líbit nejvíce. Nádoba nebude mít žádný vliv na to, jak bude nakonec chutnat. A ozdobit si ho vždy můžete podle sebe. Na výrobu potřebujete jen:

  • smetana – 200 gramů,
  • kondenzované mléko – 395 gramů,
  • hustá smetana ke šlehání – 200 gramů.

Pracovní postup

V první řadě vyšlehejte klasickou smetanu, dokud nezískáte tuhé špičky. Mělo by to trvat asi 2 minuty, ale může to trvat i delší dobu. Kondenzované mléko postupně přidávejte do tuhé šlehačky a promíchejte je. Smetanu ke šlehání z lednice vyšlehejte v čisté míse a jemně vmíchejte do připravené směsi. Nakonec směs přesuňte do vhodné formy, ve které budete dezert servírovat. Vložte vše na 2 hodiny do lednice a máte hotovo. Do směsi přidejte také čokoládové hoblinky pro více chuti.

Reklama
Shutterstock

Domácí dezerty jsou vždy nejlepší volba

Jak vidíte u tohoto receptu, některé recepty připravíte doslova za pár minut a nemusíte zapínat troubu. Nepečené dezerty jsou oblíbené hlavně díky tomu, že jsou velmi rychlé. Při výrobě nemůžete udělat chybu, a proto si ho lidé velmi rádi připravují. Nezáleží na tom, jestli potřebujete osvěžující dezert během horkého léta, anebo máte chuť na něco sladkého v zimě. Dokonce i v zimě bude tento dezert chutnat skvěle. Navíc potěšíte i své děti, přestože tam není žádný přidaný cukr. Dobrou chuť!

Zdroj: chef.panelaeletrica.com

Reklama