Všeho nechte a běžte do obchodu. Ve světe se rozmohl nový trend. A to jsou jenom dvě slova nutellová pizza. Říkáte si, to je nějaké divné. Jelikož znáte pizzu jen ve slané podobě.
Jde o čisté spojení křehkého těsta a lískooříškového krému. Je jasné, že lidi se na internetu
po zrození trendu zbláznili.
Co budete potřebovat
400 g křehkého těsta na koláč
200 g Nutelly
moučkový cukr na posypání
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Postup
Rozválíme obě těsta dokulata. Jedno přendáme na formu pizzy s průměrem 25 cm nebo do dortové formy.
Poté rozetřeme nutellu a necháme asi 1,5 cm od okraje. Přiložíme druhé těsto a zarolujeme okraje směrem dovnitř.
Pak už jen stačí potřít vajíčkem.
Pečeme na 180°C 15 minut dozlatova.
Pizzu necháme po vytažení z trouby 5 minut vychladnout posypeme moučkovým cukrem a pomocí kráječe nakrájíme.
Tip Na vrch můžete přidat banán, dodá tomu skvělou chuť
Přejeme dobrou chuť