Hrníčková roláda s ořechy a medem, kterou připravíte za 25 minut

Hrníčková roláda s ořechy a medem patří mezi moje nejoblíbenější, protože v sobě kombinuje suroviny, které mi chutnají a zároveň je tak jednoduchá na přípravu, že ji hravě stihnu připravit i hostům, ještě než se u mě doma rozkoukají.

Reklama

Jestliže máte rádi rolády a patříte i mezi milovníky ořechů, pak jste tady správně. Hrníčková roláda s ořechy a medem rozmazlí vaše chuťové buňky takovým způsobem, že si ji budete chtít připravovat pořád a pořád dokola!

Co budete potřebovat na přípravu?

Hrníčková roláda s ořechy a medem nejen božsky chutná a člověku se díky ní dělají obrovské boule za ušima, ale zároveň není náročná na suroviny. Pohodlně ji připravíte během chvíle z toho, co má každý z nás běžně doma.

Těsto:

  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 5 vajíček
  • 1 hrníček polohrubé mouky
  • 1/2 hrníčku cukru krupice

Krém:

Reklama
  • 1 hrníček mletých ořechů (+ ořechy navrch)
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 plechovku karamelového Salka
  • 1 čajovou lžičku mleté skořice

Jak postupovat při přípravě?

A teď k tomu nejdůležitějšímu – přípravě! Uvidíte, že to není nic složitého, hravě to zvládne úplně každý.

  1. Vejce společně s cukrem ušlehejte do hladké pěny.
  2. Postupně přidávejte další suroviny – vmíchejte med, následně mouku a prášek do pečiva.
  3. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 10-15 minut.
  4. Mezitím si připravte krém tak, že všechny potřebné suroviny smíchejte v míse. Upečený plát těsta následně krémem bohatě potřete a nešetřete, ať si opravdu pochutnáte. Malé množství krému si nechte na ozdobení.
  5. Těsto společně s krémem pevně srolujte a potřete zbylým množstvím krému.
  6. Na závěr můžete roládu obalit v mletých ořeších.

Přeji vám dobrou chuť a rozmazlené chuťové pohárky!

 

Reklama