Hrnková buchta s třešněmi nebo višněmi na horké dny

Reklama

Léto je skvělým obdobím pro ovocné buchty. Stačí vám jen základní suroviny na buchtu, čerstvé ovoce a pár minut v kuchyni. Získáte vynikající výsledek, na kterém si všichni pochutnají a můžete i během léta mlsat bez pocitu viny. Do receptu nejde příliš mnoho cukru a vyrovnáte ho ovocem. Díky tomu nemusíte mít strach z porušení diety a navíc zpracujete domácí ovoce naplno.

Obrovskou výhodou hrnkových receptů je fakt, že nepotřebujete váhu a jste hotoví do pěti minut. Stačí, když všechno hodíte do mísy, promícháte a nalijete do formy. Ani na ovoce nepotřebujete nutně váhu. Můžete na těsto jednoduše vyskládat tolik plodů, kolik se jich tam hodí podle velikosti formy. Také díky tomu vám příprava zabere jen chvilku.

Shutterstock

Co budete potřebovat?

Pár obyčejných ingrediencí, jeden hrnek a čerstvé ovoce. Nic jiného nepotřebujete k tomu, abyste během pár minut připravili chutnou a jemnou buchtu pro svou rodinu. Vychutnáte si ji jako snídani i svačinu a děti vás budou zbožňovat. Použít můžete třešně i višně, protože oba druhy ovoce přinesou trochu sladkosti i kyselosti. Správné množství cukru zajistí, že si užijete chuť čerstvého ovoce v podobě domácího dezertu. Na výrobu potřebujete:

  • mouka – 2 hrnky,
  • cukr – 1 hrnek,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • vejce – 1 ks,
  • olej – 1/2 hrnku,
  • mléko – 1 hrnek,
  • třešně nebo višně (bez pecek) – 300 gramů.

Pracovní postup

Reklama

Do velké mísy nasypte (nebo prosejte) mouku. Přidejte cukr, prášek do pečiva, celé vejce, olej a asi polovinu mléka. Pomocí stěrky vše důkladně promíchejte. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a homogenní směs. Postupně můžete přidat i další mléko podle toho, jestli je to zapotřebí nebo ne. Pravděpodobně budete potřebovat veškeré mléko, abyste získali správnou konzistenci těsto pro tento chutný recept. Dávejte si pozor, aby v těstě nezůstaly žádné hrudky.

ketkes.com

Zapékací formu vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů. Těsto nalijte do formy a pomocí stěrky ho rovnoměrně vyrovnejte. Nakonec na vršek těsta vyskládejte vypeckované třešně nebo višně podle toho, co máte zrovna po ruce. Vložte buchtu do předehřáté trouby a pečte ji po dobu 25-30 minut. Po upečení udělejte test špejlí. Těsto se nesmí na špejli lepit. Poté ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nakonec zasypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama