Hrnkový recept na jemný višňový koláč

Ovocné koláče chutnají skvěle. Nakonec na tento recept nemusíte ani použít višně, jestli je zrovna nemáte po ruce. Stejně dobře budou fungovat také třešně, borůvky nebo rybíz. V letních měsících chce mnoho z nás zpracovat ovoce různými způsoby. A pečení je skvělá možnost, jak si na něm pochutnat a také ho snadno dostat do dětí. A tento recept je extrémně jednoduchý a velmi rychlý.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento koláč potřebujete jen základní ingredience, stejně jako u jiných ovocných koláčů nebo domácích buchet. Základem pro tento dezert je hlavně čerstvé a chutné ovoce. Jakmile se k němu dostanete, můžete si připravit během pár minut nadýchané a velmi jemné těsto, které vás nikdy nezklame. Na výrobu tohoto vynikajícího koláče potřebujete:

  • mouka – 2 hrnky,
  • cukr – 1 hrnek,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • vejce – 1 ks,
  • olej – ½ hrnku,
  • mléko – 1 hrnek,
  • višně nebo jiné ovoce – 300 gramů (kompot)
Shutterstock

Pracovní postup

Pamatujte, že u tohoto receptu se počítá s hrnkem, který má 400 ml. Do hluboké mísy nasypte dva hrnky mouky, jeden hrnek cukru a prášek do pečiva. Následně do stejné mísy rozklepněte jedno vejce, přidejte půl hrnku oleje a nakonec také jeden hrnek mléka. Mléko přidávejte postupně, protože možná nebudete potřebovat celý hrnek. Záleží na tom, abyste získali správnou konzistenci těsta na klasický ovocný koláč. Celý obsah mísy promíchejte stěrkou.

ketkes.com

Připravte si zapékací formu o velikosti 25 x 35 cm (nebo podobný rozměr) a vyložte ho pečicím papírem. Nalijte do formy připravené těsto a stěrkou ho rovnoměrně rozetřete, aby mělo všude stejnou výšku. Nakonec si připravte višně. Odstraňte z nich pecky a rovnoměrně je nasypte na připravené těsto. Nemusíte mít přesně 300 gramů, ale potřebujete jist dostatek pro danou formu. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 25-30 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com  

Reklama