Recept na išelské dortíčky:
Reklama
Ingredience:
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 100 g másla
- ½ lžičky skořice
- 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
- 150 g cukru moučka
- 150 g hladké mouky
- 150 g čokoládové polevy
- 150 g mletých lískových ořechů
- 250 g meruňkové zavařeniny
Postup přípravy:
- Smícháme mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva na vál. Vytvoříme důlek uprostřed.
- Do důlku přidáme cukr, sůl, skořici a vejce. Kolem této směsi přidáme změklé máslo a postupně promícháme s moukou.
- Zpracujeme těsto od okrajů směrem k centru. Vytvoříme kouli a necháme odpočinout pod přikrytím po dobu 60 minut.
- Po odpočinku těsto rozválíme na moukou posypaném vále do tloušťky asi ½ cm. Vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a pečeme je na vymazaném plechu.
- Po vychladnutí slepíme kolečka po třech pomocí meruňkové zavařeniny.
- Rozpustíme čokoládovou polevu a polejeme vrchní stranu dortíčků. Ozdobíme vlašským ořechem a necháme ztuhnout.
Takto připravené išelské dortíčky jsou hotové k podávání!
Reklama