Svatební polévka není oblíbená jen u nás, ale také v Itálii. Připravit si můžete jejich verzi této vynikající polévky. Vyzkoušíte trochu jinou chuť tradičního pokrmu, který u vás doma jistě každý miluje. A není nic lepšího, než hřejivá a vydatná polévka. V létě si ji nejspíš moc nevychutnáte kvůli vysokým teplotám, ale v chladnějších dnech vám jistě přijde vhod.
Co budete potřebovat?
Na přípravu této polévky potřebujete hodně ingrediencí, stejně jako na mnoho jiných polévek. Každá položka na seznamu má svůj důvod, a proto nesmíte přeskočit ani jednu z nich. Jedině se všemi získáte správnou chuť, kterou milují také Italové. Na výrobu si připravte:
- cibule – 1 šálek,
- mrkev – 1 hrnek,
- celer – 1 hrnek,
- olivový olej – 1 lžíce,
- česnek – 2-3 stroužky,
- kuřecí vývar – 8 hrnků,
- voda – 1 hrnek,
- italské koření – 2 lžičky,
- sůl – podle chuti,
- pepř – podle chuti,
- masové kuličky (předvařené) – 500 gramů,
- těstoviny (např. orzo) – 1 hrnek, – nepovinné!
- vařené kuřecí maso na kostičky – podle chuti,
- čerstvý baby špenát – 1-1/2 hrnku,
- strouhaný parmazán – ¼ hrnku. – nepovinné!
Pracovní postup
Olivový olej nalijte do velké holandské trouby a zahřejte na středně vysokou teplotu. Do rozehřátého oleje nasypte jemně nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Zeleninu orestujte do měkka a přidejte česnek na 30 vteřin. Přilijte vývar, vodu a koření. Přiveďte k mírnému varu, přidejte mražené masové kuličky a stáhněte plamen. Zakryjte a nechte hodinu vařit. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu a dejte je na stranu.
Až bude zelenina a masové koule uvařené, přidejte těstoviny, špenát a trhané kuřecí maso. Ihned podávejte a při podávání přidejte do talíře nastrouhaný parmazán. V pomalém hrnci postupujte stejně, ale zeleninu, česnek a koření vařte 7 hodin na nízkou teplotu nebo 3 hodiny na vysokou teplotu. Přidejte masové koule a vařte dalších 30 minut na vysokou teplotu. Nakonec přidejte těstoviny a špenát. A nakonec parmazán při podávání. Dobrou chuť!
Zdroj: engineeredmama.com