Jablečný koláč v hrnku podle japonského receptu

Malé jablečné koláčky můžete své rodina krásně naservírovat a každý z nich bude mít svůj vlastní. Uvidíte, že tento recept se u všech stane velmi oblíbeným, protože jsou jednotlivé porce koláče v hrnku. Díky tomu si každý užije svůj miniaturní jablečný koláč. Díky tomu potěšíte nejen jejich chuťové pohárky, ale také tyto koláčky krásně vypadají.

Reklama

Co budete potřebovat?

Japonské recepty jsou obecně velmi oblíbené, protože jsou snadné a dosáhnete s nimi jedinečných výsledků. Tento recept pracuje s japonskou metodou pečení, se kterou se dočkáte toho nejjemnějšího koláče a jablky. Pro podzimní dny je naprosto dokonalý, protože se v něm spojují oblíbené chutě a vůně. Na výrobu budete potřebovat:

  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 100 gramů,
  • máslo – 100 gramů,
  • kefír – 100 gramů,
  • jablka – 2 ks,
  • mouka – 200 gramů
  • prášek do pečiva – 2 lžičky,
  • sůl – špetka.
Shutterstock

Pracovní postup

Nejdřív si připravte těsto. Do hluboké mísy dejte vejce, cukr a špetku soli. Vše společně vyšlehejte do homogenní směsi. Musí být krásně nadýchaná a hladká. Potom přidejte kefír a nakonec i rozpuštěné máslo. Vše důkladně promíchejte do hladké směsi. Postupně přidávejte mouku a prášek do pečiva. Neustále míchejte, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Těsto bude husté, ale hladké. Nesmí v něm zůstat žádné hrudky. Proto bude nejlepší, když mouku i prášek do pečiva prosejete.

duck.show

Jablka oškrábejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na měsíčky. Těsto nalijte do připravených hrnků nebo formiček do poloviny. Musí být vhodné do trouby. Na těsto položte měsíčky z jablek. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 35-40 minut, dokud nebudou nádherně zlaté. Jakmile jsou koláče hotové, nechte je trochu vychladnout a potom je zasypte moučkovým cukrem. Dejte si pozor, abyste použili nádoby, které jsou vhodné do trouby a pochutnejte si na vynikajících koláčích.

Zdroj: duck.show

Reklama