Jahodový dezert, který rychle připravíte a rychle se po něj zapráší

Jahody patří v Čechách mezi velmi oblíbené ovoce, které si během léta s radostí všichni užíváme. Kromě čerstvého ovoce jej ale můžete zpracovat také v různých dezertech, protože je nádherně sladké. Tento dort není žádnou výjimkou a s čerstvými jahodami bude chutnat úžasně. Pokud máte k dispozici jahody zmrazené v celku, můžete je také vyzkoušet, ale čerstvé budou vždy lepší.

Reklama

Co budete potřebovat?

Základem tohoto dezertu je:

  • 250 g křehkých sušenek
  • 80 g rozpuštěného másla.

Na světlou část dezertu potřebujete:

  • 20 g želatiny
  • 90 g vody
  • 700 g tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 150 g smetany (20 % tuku)
  • 350 g jahod.

A nakonec na čokoládový přeliv potřebujete:

Reklama
  • 100 g tučné smetany (20 % tuku)
  • 50 g čokolády.

Způsob přípravy

V první řadě si vezměte k ruce mixér a dejte do něj křehké sušenky a rozpuštěné máslo pokojové teploty. Dobře promíchejte a dejte do forem vyložených pečicím papírem. Dejte ztuhnout do lednice.

https://poplitkuemo.com.ua/

Poté smíchejte želatinu s vodou a nechte asi 10 minut odležet. Mezitím mixérem vyšlehejte tvaroh, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a smetanu. Želatinu dejte na parní lázeň a nechte ji tam, dokud se zcela nerozpustí. Poté ji přes sítko nalijte do tvarohové směsi a důkladně promíchejte. Polovinu tvarohové směsi rovnoměrně rozložte do formy, vložte nakrájené jahody a zakryjte druhou polovinou tvarohové směsi.

https://poplitkuemo.com.ua/

Dejte na 3 hodiny do lednice, aby směs kompletně ztuhla. Poté dezert vyndejte a polijte čokoládovou polevou. Na tu budete potřebovat jen smetanu a čokoládu, které smícháte a necháte spojit v parní lázni. Tato směs by měla dezert zcela pokrýt. Na vršek můžete nakrájet další jahody, pokud vám ještě zbyly.

https://poplitkuemo.com.ua/

Dezert díky tomu bude vypadat krásně a profesionálně. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť. Vaše rodina i přátelé si na tomto dezertu zaručeně pochutnají.

Reklama