Jahodový koláč: Jestli potřebujete rychlý koláč, protože nestíháte. Vyzkoušejte tento lahodný recept!

Chvíle, kdy potřebujeme velmi, ale opravdu velmi rychle upéct koláč, protože má náhle přijít někdo neohlášený, známe opravdu všichni. Jenže připravit na stůl něco, co bude hotové skutečně rychle a nebudou to jen obyčejné chlebíčky, je těžký oříšek. My však máme recept, který Vás ušetří stresu z neohlášených návštěv.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Na tento lahodný a rychlý koláč budeme potřebovat pouze několik základních ingrediencí a jahody. Pokud je nemáte, vyzkoušejte ho někdy i se zavařeným ovocem, které se doma najdou vždy. Recept s jahodami je však zaručeně nejchutnější.

Co budete potřebovat

  • 1ks bílého jogurtu
  • 2 šálky mouky
  • ½ šálku moučkového cukru
  • ½ šálku oleje
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 šálky jahod

Jak na to?

Základní pomůckou při tomto receptu je šálek s objemem cca 200-250 ml. Pokud budete používat větší šálek, i Váš koláč bude jednoduše trochu větší.

Smíchejte polovinu šálku jogurtu s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčky. Míchejte do hladka a potom přidejte zbývající množství jogurtu.

Reklama

Opět smíchejte a přidejte mouku a prášek do pečiva. Vše spolu mixujte přibližně 1 minutu.

Nasekejte si mléčnou čokoládu na malé kousky, nebo si ji nastrouhejte na hrubším struhadle. Lžící promíchejte s těstem tak, aby se v něm rovnoměrně rozložila.[hana-code-insert name=’zkoouska‘ /]

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pekáč si vymažte máslem a vysypte moukou.

Vylijte těsto na pekáč a rovnoměrně rozetřete. Když je těsto rovné, opatrně na něj naskládejte jahody. Nejlepší je, když si je rozříznete na polovinu, ale pokud máte vlastní domácí jahody, které jsou menší, můžete je dát na těsto i celé.

Vložte do trouby a pečte asi půlhodinu. Těsto zevnitř zkoušejte párátkem. Počkejte dokud koláč vyhládne a podávejte se šlehačkou. Přejeme dobrou chuť!

Reklama