Seznam potřebných ingrediencí:
- 4 bílky
- 250 g krupicového cukru
- 3 lžíce jahodové marmelády
- 1 kávová lžička citrónové šťávy
- čokoláda na rozpuštění
Postup:
Do bílků pokojové teploty vsypeme cukr a prošleháme(stačí jen metličkou) aby se rozpustil. Mezitím si nachystáme hrnec s vodou a jak začne vřít dáme na něj druhý s bílky a cukrem. (ne ponořit ,aby se bílky neuvařily).
Šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň minimálně 15 minut a pak přidáme marmeládu a citrónovou šťávu a ještě chvilku šleháme. Odstavíme, necháme trošku zchladnout a zdobíme na piškot ,nebo upečený podklad. (někdy jsem si pod indiánky upekla linecká kolečka velikosti jak jsem potřebovala, teď kupuji větší piškoty v Lidlu (mají pod názvem biscuits) a jsou měkké a moc dobré. Ty originál pod indiány jsem ještě nepekla.
Pěnu na piškotech necháme zatuhnout v chladu(já dávám do lednice)tak 2 hodiny a potom můžete namáčet do čokolády. Je potřeba rozpustit více aby šel indiánek celý ponořit v hlubší nádobce .Já používám odměrku na mouku. Při rozpouštění přidejte kousek 100% tuku omega ,aby nebyla čokoláda moc hustá a také hlídejte aby nebyla zas moc řídká…potom by pěna pod čokoládou prusvítala.
Já měla rozpuštěné 4 čokolády na vaření a plátek asi 1 cm tuku. Raději přidávat. Zbytek čokolády dám do mrazáku a použiji při dalším tvoření. Indiánka chytněte ze spodu za piškot a špičkou dolů ponořte do čokolády, nespadne pokud jste nechali dobře zatuhnout.(pěna se přicucne k piškotu).Napsala jsem to jak to dělám já tak snad se vám bude recept líbit a třeba vyzkoušíte. Měla jsem přes 30 indiánků na větších piškotech.
Tipy a triky:
- Rozpouštění čokolády:
- Přidáváme čokoládu postupně a raději ji přidáváme, abychom dosáhli požadované konzistence.
- Zbytek čokolády můžeme uskladnit v mrazáku na pozdější použití.
- Namáčení indiánek:
- Indiánky držíme za piškot a ponoříme špičkou dolů do čokolády, zajistíme, aby se pěna přicucnula k piškotu.
Výsledek:
Po následování tohoto receptu získáte více než 30 lahodných indiánků na větších piškotech. Tato kombinace jahodového piškotu a nádivky vytváří neodolatelnou lahůdku. Pokud hledáte dokonalý recept na indiánky, jste na správném místě. Dobrou chuť