Jak si udělat domácí koláč?

Domácí koláč, který je nejen lahodný a chutný, ale také rychle připravený, je tím nejlepším, co můžete udělat pro návštěvu. Hodí se nejen ke kávě, ale také k čaje a nepohrdnou jím ani děti, ani dospělí. Je vyroben z více ingrediencí, ale rozhodně si na něm pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat k přípravě dezertu?

Připravit si musíte nejen samotné těsto, ale také polevu na hotový korpus. Na těsto budete potřebovat:

  • 400 g sušenek s kakaem
  • 1 l mléka
  • 150 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce mouky
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 100 g sladké smetany
  • 1 tabulku bílé čokolády
https://www.iladies.ro/

Poté budete potřebovat několik surovin na polevu – 100 ml mléka, 200 g másla a 200 g čokolády. Nejdříve si připravte těsto. Sladkou smetanu dejte do hrnce a přiveďte k varu. Nechte při střední teplotě a přidejte mléko, cukr, vanilku, mouku, kukuřičnou mouku a dobře všechno promíchejte.

Základ dortu jsou sušenky s mlékem

Směs nechte na ohni, dokud nebude hustá a nestane se z ní krém. Po zhoustnutí odstavte z ohně a zapracujte do ní kousky bílé čokolády. Stále míchejte, až získáte hladkou směs. Sušenky pak propasírujte mlékem a tím vytvoříte základ dortu. Vrstvu sušenek pak potřete vrstvou krému. Takto opakujte ještě třikrát, poslední vrstva se bude skládat pouze ze sušenek.

Reklama

Poleva je velmi jednoduchá. Kousky čokolády smíchejte s mlékem a máslem a dejte do vodní lázně. Míchejte tak dlouho, než bude čokoláda rozpuštěná a polevu nechte trochu vychladnout. Čokoládou pak polijte poslední vrstvu sušenek a dort uložte alespoň na hodinu do lednice. Později ho můžete ozdobit ještě bílou čokoládou. Jako ozdobu ale můžete použít také různé druhy ovoce, pokud vám sladkost samotného dortu bude stačit. Na dortu si pak můžete pochutnat společně se svou rodinou nebo ho udělat jako narozeninové překvapení. Příprava takového dortu není náročná a do dvou hodin budete mít hotovo.

Reklama