Jak si vyrobit domácí zmrzlinu?

Domácí zmrzlina je oblíbeným osvěžením nejen v létě. Vyrobit si ji můžete kdykoliv během roku, navíc skvěle chutná a určitě vás potěší, že budete vědět, co do ní dáváte. Kupované zmrzliny mnohdy obsahují plno chemických látek, aby zmrzlina držela pohromadě. Jak si takovou zmrzlinu vyrobit?

Reklama

Jaké suroviny si připravit na tento recept?

Pokud milujete zmrzlinu, a věříme, že ano, je potřeba pojistiti si léto domácím dezertem, ke kterému můžete navíc přidat také různé druhy ovoce nebo domácí šlehačku. Vyplatí se trávit čas nad přípravou, protože domácí zmrzlině se nic nevyrovná. Jaké ingredience budete potřebovat?

  • 500 gramů 35% smetany (tak vychlazené)
  • 2 plechovky slazeného mléka
  • 2 plechovky odpařeného mléka
  • 2 vanilkové lusky

Pak už jen stačí vrhnout se na samotný postup. Smetanu rozšlehejte ve stroji na zmrzlinu, ale postačí také ruční mixér. Smetana musí být skutečně tuhá. Zalijte po malých dávkách slazeným mlékem, následně snižte rychlost mixéru a přidejte postupně také odpařené mléko. Nakonec patří samotná vanilka. Směs dejte na 40 minut do mrazáku.

Zmrzlinu je nutné pravidelně míchat

Po uplynutí 40 minut vyndejte zmrzlinu z mrazáku a promíchejte ji. Znovu ji uložte a po dalších 40 minutách udělejte to samé. Nakonec ji dejte do mrazáku na několik hodin, dokud nebude dobře ztuhlá. Před samotným podáváním ale chvilku počkejte, aby povolila. Jedině tak se vám bude dobře nandávat do misek a můžete si ji vychutnat.

Reklama
https://www.newsitamea.gr/

Tento recept můžete použít na různé druhy zmrzliny. Máte doma přebytek jahody, meruněk nebo snad čokolády? Neváhejte si vytvářet různé kombinace. Tuto zmrzlinu si můžete udělat také ve verzích,  které budou vhodné pro diabety nebo jiné osoby, které mají intoleranci například na laktózu. Domácí dezert ocení především děti. Nakonec můžete zmrzlinu ozdobit šlehačkou nebo lístky máty.

https://www.newsitamea.gr/

Zdroj: newsitamea.gr

Reklama