Jak si zavařit kuřecí maso pro vynikající guláš?

Guláš z kuřecího masa je plný vitamínů a minerálů. Navíc kuře patří mezi nejoblíbenější druhy masa na světě. Dopřejte si ho v trochu netradiční podobě. Obvykle jistě maso nezavařujete, ale jestli se vám podařilo ho dostat levně nebo máte doma velké množství bílého masa, můžete si ho připravit na styl guláše a potom ho jednoduše použít, až budete potřebovat jídlo pro svou rodinu. Jak na to?

Reklama

Co budete potřebovat?

Množství jednotlivých surovin neudáváme, protože hodně záleží na množství masa, které máte k dispozici. A samozřejmě také závisí na vašich chutích. Zaručeně potřebujete skleněné nádoby s víčky o objemu půl litru, velký hrnec na zavařování a také ručník nebo deku. Na samotný recept potřebujete jen čtyři ingredience:

Reklama
  • kuřecí maso,
  • kuchyňská sůl,
  • bobkový list,
  • černý pepř.
poshepky.com

Pracovní postup

Kuřecí maso vykostěte a naporcujte. Kousky nesmí být příliš malé, ale také se vám musí pohodlně vejít do sklenic. Kosti vložte do hrnce s ostatním masem, zalijte vodou a vařte na mírném ohni po dobu 5 hodin. Mezitím si také sterilizujte všechny sklenice a víčka, která budete potřebovat na uchování masa. Na dno sklenic dejte černý pepř a bobkový list. Přidejte maso až do poloviny sklenice. Potom položte kůži, půl lžičky soli a potom další maso. Nakonec přidejte další půlku lžičky soli.

poshepky.com

Sklenice uzavřete víčky a vložte do zavařovacího hrnce (nebo velkého hrnce) plného vody. Na dno položte utěrku nebo hadřík a na sklenice položte závaží. Zalijte sklenice teplou vodou až po víčka. Přiveďte vodu k varu, snižte teplotu na minimum a vařte maso ve sklenicích dalších 5 hodin. Kontrolujte tekutinu ve sklenicích a podle potřeby přidávejte další z vývaru, který jste si uvařili na začátku. Nakonec sklenice vyndejte, zakryjte ručníkem nebo dekou a nechte je vychladnout. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: poshepky.com

Reklama