Jak snadno a rychle poznat křupavé a sladké jablko?

Jablka patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě. Při jejich nákupu se můžete sami přesvědčit o tom, jestli vám budou chutnat. Stačí, když se na ně pořádně podíváte. Jejich zralost, křupavost a sladkou chuť můžete poznat na první pohled. Stačí jediná vteřina, když přesně víte, na co se dívat. Díky tomu již nikdy nebudete zklamaní po prvním zakousnutí do jablka, které jste si koupili. Jestli chcete investovat své peníze do chutného ovoce, tyto triky musíte znát.

Reklama

Barva jablka

Jablka, která mají jednu stranu žlutou bývají chutnější, protože mají vyváženou sladkou a kyselou chuť. Navíc bývají také šťavnatější. Jestli si zvolíte celé plody červené, budou také velmi dobré a mnohem sladší. Zde již záleží na tom, co vám chutná více.

smakdnia.pl

Pruhy

Vidíte někdy na plodech pruhy? Jestli uvidíte ovoce s červenými a žlutými pruhy, měli byste ho koupit. Většinou mají velmi příjemnou chuť, jsou šťavnatá a velmi voňavá. Proto se při výběru tohoto ovoce můžete spolehnout na vzhled dužiny.

Stopka na vršku

Také stopku můžete použít k určení čerstvosti jablek. Světle zelená stopka naznačuje, že se ovoce dostalo ze stromu poměrně nedávno, je čerstvé a velmi křupavé. Proto si vždy kupujte jablka se zelenou stopkou. Jestli je již hnědá, plod je trochu starší a bude nejspíš i měkčí.

Reklama

Spodní část jablka

Nezapomeňte se podívat na spodní stranu ovoce. Větší prohlubeň naznačuje, že se jedná o tvrdší plod plný sladké šťávy. Jen pomocí tohoto jediného prvku můžete velmi jednoduše poznat, jestli vám bude jablko chutnat. Proto se při nákupu vždy podívejte na jeho spodní stranu.

smakdnia.pl

Vůně a hmotnost

Vybírejte také pomocí čichu. Čerstvé jablko má jemnou vůni, zatímco starší plody jsou cítit hodně ovocně. Jednotlivá jablka můžete porovnávat také podle hmotnosti. Vezměte si do ruky dvě stejně velké plody. To, které bude těžší, je také čerstvější a chutnější. A právě to by s vámi mělo jít domů.

Zdroj: smakdnia.pl

Reklama