Jakmile jednou ochutnáte tuto koprovou omáčku, stane se pro Vás nepostradatelná! Hotovou ji máte už za 5 minut!

Kopr. Některými oslavovaný, jinými nenáviděn. Tak či onak, tato rostlinka, která lidi odedávna rozděluje na dva tábory, je velmi zdravá, voňavá a podle nás i chutná. No jak se říká, proti gustu žádný dišputát.

Reklama

Bez kopru si nelze představit některé druhy ryb, masa či salátů. Vynikající je v omáčce, na kterou máme mnozí nemilé vzpomínky zejména ze školní jídelny. No ochutnali jste již koprovou omáčku doma? Přesně tu fantastickou, kterou všichni opěvují a Vy nemůžete pochopit proč? Nadešel čas změnit názor, přátelé. Tato koprová omáčka vymaže Vaše školní vzpomínky a přinese jen ty nejkrásnější kulinářské zážitky.

Co budete potřebovat

  • 1 fenykl
  • 200 g čerstvého kopru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 citrón
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky citronové kůry
  • sůl dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Fenykl nakrájejte na drobno a posolte dle chuti. Na jemném struhadle nastrouhejte citronovou kůru a přidejte ji k fenyklu. Vymačkejte šťávu z citronu a pořádně promíchejte. Do směsi protlačte česnek a přidejte nasekaný kopr. Smíchejte s rostlinným olejem a dejte pořádně umixovat do mixéru. Vzniknout by Vám měla hladká hmota podobná italskému pestu. Omáčku skladujte v lednici ve skleněné uzavíratelné nádobě.

Koprová omáčka je ideální k rybám, hovězímu, salátům, ale také k rychlým jednohubkám pro návštěvu. Přejeme dobrou chuť!

Reklama