Japonský dort dobývá sociální sítě! Proč?

Japonsko je vyhlášené vynikající a naprosto jedinečnou kuchyní. Před nějakou dobou se dostal na sociální sítě dort ze tří surovin, které okouzlil úplně všechny. Vypadá nádherně, připravíte ho snadno a uvnitř je neuvěřitelně nadýchaný. Navíc vypadá krásně na talíři, takže vám doma nezůstane dlouho. Zkuste ho podle originálního receptu a zajisté nebudete litovat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou je fakt, že na výrobu potřebujete jen tři věci. Díky tomu je tento japonský dezert extrémně levný a  zároveň velmi jednoduchý. Velmi důležitý je správný postup, a to nejen při výrobě těsta, ale také při samotném pečení. Jinak na výrobu příliš nepotřebujete. Nezapomeňte jen moučkový cukr na posypání hotového dortu. Na těsto potřebujete:

  • vejce – 3 ks,
  • bílá čokoláda – 120 gramů,
  • smetanový sýr – 120 gramů
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě oddělte vaječné žloutky a bílky do oddělených misek. Misku s bílky zakryjte a vložte do lednice. Budete je potřebovat až trochu později. Bílou čokoládu vložte do kovové mísy nebo hrnce a rozpusťte ji ve vodní lázni. Jednoduše pod ní položte hrnec s vroucí vodou a počkejte, dokud se nerozpustí. Míchejte a chvíli počkejte. Jakmile bude kompletně rozpuštěná, přidejte do ní smetanový sýr a důkladně promíchejte. Sundejte mísu v lázně a přidejte žloutky. Vše promíchejte. Nyní vyndejte vaječné bílky z lednice a s pomocí mixéru je vyšlehejte do tuhé pěny.

Reklama
Shutterstock

Hustotu pěny si můžete ověřit tím, že otočíte mísu dnem vzhůru. Bílky vám nesmí z mísy vypadnout. Bílky jemně přidejte do připravené směsi a promíchejte. Poté si připravte formu, kterou lze vložit do trouby. Vyložte ji pečicím papírem a nalijte do ní připravenou směs na dort. Párkrát formou poklepejte o pracovní desku. Postavte ji na plech, nalijte na něj vodu a vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečte po dobu 15 minut, snižte teplotu a pečte dalších 15 minut. Troubu vypněte a nechte tam dort stát dalších 15 minut. Nakonec ho zasypte moučkovým cukrem.

Reklama
Reklama