Domácí buchty jsou neuvěřitelně jednoduché, připravíte je za chvilku a hodí se skvěle ke kávě i čaji. Jako odpolední svačina nebo sladká snídaně jsou tyto dezerty naprosto ideální. A díky tomu, že nejsou vůbec drahé, tak si je můžete připravovat poměrně pravidelně. Na domácích sladkostech není nic hrozného, protože přesně víte, co se v nich skrývá. Proto je můžete dát i svým dětem bez výčitek k snídani.
Pro ozdobu můžete použít klasicky moučkový cukr, čokoládovou polevu nebo ho ozdobit vyšlehanou smetanou. Stejně tak můžete použít šlehačku ve spreji nebo čerstvé ovoce. V každém případě si pochutnáte a s čerstvým ovocem do sebe i své rodiny dostanete trochu vitamínů navíc. Vyzkoušejte tento recept a užijete si mnohem nadýchanější dezert, než je klasická bábovka.
Co budete potřebovat?
Na domácí buchty nepotřebujete téměř nic a vždy si pochutnáte. To je jejich největší výhoda, protože díky tomu vás také budou stát jen pár korun. V kuchyni strávíte jen pár minut a tato buchta je dokonce i upečená velmi rychle. Vyzkoušejte tento recept a celá rodina si pochutná na velmi nadýchaném a levném dezertu. Na výrobu tohoto úžasného dezertu potřebujete:
- cukr – 120 gramů,
- vaječné žloutky – 4 ks,
- vaječné bílky – 2 ks,
- mouka – 250 gramů,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- kakaový prášek – 3-4 lžíce,
- máslo – 240 gramů,
- tuk na vymazání formy.
Pracovní postup
V první řadě si předehřejte troubu na 180 stupňů a tukem vymažte plech s vyššími okraji nebo jinou zapékací formu. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem, dokud nezískáte nadýchanou světlou pěnu. Poté přidejte všechny žloutky a opatrně je vmíchejte do směsi. Přidejte prosátou mouku a důkladně promíchejte. Poté těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné přidejte vanilkový cukr a do druhé kakaový prášek. Vše důkladně promíchejte.
Velmi opatrně vmíchejte bílky (do každé směsi polovinu) vyšlehané do tuhé pěny. Těsto musí zůstat nádherně nadýchané, lehké a zároveň homogenní. Jakmile budete mít obě části těsta hotové, naneste je rovnoměrně do vymazané formy. Můžete je také promíchat špejlí, abyste získali zajímavý vzor výsledného dezertu. Připravený dezert vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 15 minut. Nakonec můžete vychladnou buchtu zasypat moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zefni.com