Letní dezerty musí být lehké, abyste si na nich pochutnali i v horkém počasí. Tento mléčný dezert je na to ideální. Navíc za něj nezaplatíte téměř žádné peníze, protože potřebujete jen pár surovin. Výroba je také snadná a rychlá, takže budete mít velmi brzy na stole vynikající dezert. Navíc vypadá velmi hezky, takže ho můžete klidně servírovat i svým návštěvám.
Co budete potřebovat?
Na výrobu lehkého dezertu potřebujete jen základní potraviny, které máte jistě doma. Jedinou věcí, kterou možná ve své spižírně postrádáte, bude strouhaný kokos. Před začátkem přípravy se proto ujistěte, že máte v kuchyni všechno, co potřebujete na výrobu tohoto krásného a vynikajícího dezertu. Myslete na to, že jedním hrnkem je myšleno 200 ml. Na výrobu pudinku potřebujete:
- mléko – 1 litr,
- mouka – 1 ½ hrnku,
- cukr – 1 hrnek,
- kakao – 3 lžíce,
- máslo – 1 lžíce,
- vanilka – 1 sáček.
Na základnu a horní část:
- strouhaný kokos.
Na šlehačku:
- šlehačka – 75 gramů,
- studené mléko – 1 hrnek.
Pracovní postup
Nejdřív si připravte pudink, který bude tvořit velkou část tohoto dezertu. Smíchejte mouku, kakao a cukr. Potom přidejte mléko a důkladně promíchejte. Postavte směs na sporák a počkejte, dokud nezhoustne. Nezapomeňte neustále míchat. Sundejte ho ze sporáku, přidejte máslo, vanilku a míchejte, dokud se obojí nerozpustí. Na plech rozložte potravinářskou fólii a zasypte ji bohatým množstvím strouhaného kokosu.
Pudink nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete pomocí stěrky. Nechte hodinu odpočívat, aby mohl pudink vychladnout. Šlehačku vyšlehejte s mlékem a naneste ji na vychladlý pudink a rozetřete stěrkou. Vložte dezert do lednice a hodinu ho tam nechte odpočívat. Potom ho celý zakryjte strouhaným kokosem, nakrájejte a podávejte nedočkavé rodině a přátelům. Čtverečky můžete složit na sebe do dvou vrstev, abyste získali vyšší kousky. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: kolaypogacatarifleri.com