Dezerty ve sklenici vypadají vždy nádherně a velmi jednoduše se podávají hostům i rodině. A také si na nich velmi jednoduše pochutnáte. Dnešní recept vám přinese malý dezert, na jehož přípravu potřebujete jen pět minut. Musíte si ho ovšem připravit trochu dopředu, protože potřebuje nějaký čas v lednici. Proto je dobré ho připravit např. ráno a pochutnat si na něm odpoledne.
Co budete potřebovat?
Pár jednoduchých ingrediencí vám dohromady dají vynikající dortík se sladkým krémem. Ozdobit si ho můžete podle sebe, ale v každém případě si na něm pochutnáte. Budete překvapení, jak je to snadné, rychlé a jak málo surovin potřebujete. Na výrobu tohoto jedinečného a vynikajícího dortíku si připravte:
- mléko – 1 litr,
- cukr – 7 lžic,
- škrob – 3 lžíce,
- mouka – 3 lžíce,
- kakaový prášek – 2 lžíce,
- čokoláda – 30 gramů,
- máslo – 70 gramů,
- kokos – podle potřeby.
Na krém:
- sladká smetana – 300 ml,
- vanilkový extrakt – 1 lžička.
Pracovní postup
Výroba tohoto dezertu je velmi jednoduchá a rychlá. Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr, škrob a mouku. Vše promíchejte a přidejte ještě kakaový prášek. Míchejte, dokud se kakao nerozpustí a potom směs zahřejte. Za stálého míchání ji vařte, dokud směs nezhoustne. Stáhněte hrnec ze sporáku, přidejte čokoládu, máslo a míchejte, dokud se obojí nerozpustí. Na krém si vyšlehejte sladkou smetanu s vanilkovým extraktem. Můžete ji použít jen na ozdobu nebo také jako náplň.
Jakmile budete mít vše připravené, vezměte do ruky sklenice. Nalijte do nich vodu a krouživým pohybem je celé namočte. Poté nalijte do sklenice kakaovou náplň. Můžete také nalít jen část, nanést krém a poté znovu kakaovou směs. Zakryjte sklenice potravinářskou fólií a vložte je do lednice minimálně na 2 hodiny, aby dezert krásně ztuhl. Před podáváním můžete vršek ještě ozdobit sladkým krémem a můžete podávat chutný, sladký a rychlý dezert přímo ve sklenici. Dobrou chuť!
Zdroj: volimokuhati.com