Ingredience:
- 30 dkg mouky
- 5 žloutků
- 20 kg másla
- 10 dkg cukru
- 4 lžíce mléka
- 1 sáček prášku do pečiva
Náplň:
- 2 kg jablek
- 15 dkg cukru
- 4 sáčky vanilkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
Pro pěnu:
- 5 bílků
- 20 dkg cukru
Příprava:
- Příprava náplně:
- Jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci je poduste s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí, dokud nezměknou.
- Příprava těsta:
- Smíchejte cukr se žloutky a máslem.
- Přidejte mouku s práškem do pečiva a mlékem a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Pečení:
- Těsto nandejte do plechu vyloženého pečícím papírem a rovnoměrně rozetřete.
- Na těsto umístěte jablka a pečte v troubě při 180 stupních asi 25 minut, dokud těsto nezměkne.
- Příprava pěny:
- Bílky ušlehejte s cukrem, dokud nevytvoří tuhé špičky.
- Dokončení:
- Vaječnou pěnu rovnoměrně rozetřete na jablkách a vraťte do trouby.
- Pečte, dokud vrch pěny nezhnědne.
- Servírování:
- Nechte dort vychladnout na plechu do vlažného stavu a poté nakrájejte na porce.
Tento jemný a opojný vanilkový jablečný dort je připraven k podávání! Ochutnejte tento lahodný dezert a dopřejte si sladkou rozkoš!
Reklama
Reklama