Trápí vás pocit plného břicha, připadáte si nafouknutí nebo vás bolí břicho? Nemá smysl tělo trápit dietami, stačí pouze tento trik. Jde o detoxikační polévky, které za vás tento problém jednoduše vyřeší. Očistíte tak organismus od toxinů a posílíte svůj imunitní systém a k tomu všemu se zlepší vstřebávání živin.
Možná, když jste přečetli prvních několik vět, budete si myslet, že celkový detox je zdlouhavý. Opak je ale pravdou. Celý proces trvá 3 dny a jediné co budete muset udělat, je uvařit 3 různé detoxikační polévky. Každý den budete jíst něco jiného, vaše tělo dostane dávku vitaminů a ještě to vyřeší problém s vašimi střevy.
1. Polévka
Ingredience:
1 polévková lžíce olivového oleje
1 cibule
3/4 l vody
1 stroužek česneku
1/2 kg brokolice
1 svazek rukoly
Sůl a pepř podle chuti[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup:
Česnek a cibuli nakrájíme na malinké kousíčky. Brokolici umyjeme vlažnou vodou a můžeme si připravit pánev. Nejlepší je pávev woak a do ní nelijte olivový olej.
Až bude olej rozálený, přidejte cibuli a česnek. Až budou jemně osmažené, přidejte brokolici a nechte dusit. Brokolice vám během dušení krásně jasně zezelená.
Pak přidejte vodu a počkejte, až se bude vše vařit. Pak stačí okořenit a nechat na mírném plameni 8 minut.
Potom nechte polévku trošku vystydnout a vlijte ji mixéru a vše rozmixujte. Pak už jen stačí trocha rukoly a je hotovo.
2. polévka
Ingredience:
1/2 kg mrkve
1 cibule
1 PL zázvoru
700 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany
3 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl a pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a zázvor nastrouhejte na struhadle. Cibulku a zázvor posudíme na olivovém oleji asi 7 minut. Nyní nařežeme mrkve na kostičky a přidáme
cibuli zázvor. Nalijte vývar a přiveďte k varu. Stačí vařit alespoň 30 minut.
Až mrkve změkne, sundáme z plotny a opět vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme smetanu a okořeníme. Po rozmixování ještě vložte na plotnu a vařte 5 minut.
3. Polévka
Ingredience:
450 g čočky
60 g celerové stonky
60 g šalotky
10 g česneku
500 ml bramborového vývaru
1 kg brambor
3 litry vody
250 ml sójového mléka
200 g rajčat
5 g koriandru
30 ml olivového oleje
Sůl a pepř[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Postup:
Oškrábeme brambory, uvaříme a zcedíme. Vývar z brambor ale nevyléváme. Celer, cibuli a česnek nakrájíme najmeno. Vše osmažíme na oleji. Do vývaru přidáme čočku a vaříme
15 minut. Rajčata si nakrájíme na plátky a vložíme je také do polévky. Opět vaříme dokud nebude polévka hotová. Nyní vezmeme sójové mléko a zahřejeme na 90 stupňů a přimícháme do polévky. Stačí už jen okořenit.
Teď, pokud dodržíte tento proces, tak vaše tělo bude zbavené toxinů a uleví se vám od všech problémů se střevy.