Kakaová roláda s vanilkovým krémem pro slavnostní příležitosti

Máte-li pocit, že výroba domácí rolády je příliš složitá, jistě jste to nikdy nezkusili. Příprava tohoto dezertu je totiž velmi jednoduchá a zvládne ji úplně každý. Nejen, že budete mít doma na talíři krásnou a chutnou roládu, ale také si na ní pochutná více lidí. Je totiž mnohem větší než z obchodu. Všichni si pochutnají a vy budete mít v záloze úžasný recept na domácí roládu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento recept se skládá ze tří částí a každou z nich připravíte velmi jednoduše. Sestavení rolády je možná to nejtěžší, ale i tento krok jistě zvládnete s přehledem. Musíte si ovšem předem připravit suroviny na těsto, pudinkovou náplň i čokoládovou polevu. Jakmile budete mít vše po ruce, začněte s přípravou a během chvilky budete hotoví. Na těsto potřebujete:

  • vejce – 7 ks,
  • cukr – 7 lžic,
  • mouka – 4 lžíce,
  • kakaový prášek – 1 lžíce.
Shutterstock

Na krém:

  • vanilkový pudink – 2 balíčky,
  • mléko – 500 ml,
  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • vanilkový cukr – 2 balíčky,
  • máslo – 250 gramů,
  • moučkový cukr – 250 gramů.

Na ozdobu:

  • čokoláda – 50 gramů,
  • máslo – 1 lžíce.

Pracovní postup

Vaječné bílky vyšlehejte společně s cukrem a vanilkovým cukrem do tuhého sněhu. Přidejte žloutky a znovu prošlehejte. Poté do směsi přidejte prosátou mouku a velmi jemně promíchejte. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a těsto pečte po dobu 15 minut. Upečené těsto srolujte utěrkou do tvaru rolády a nechte vychladnout. Než vychladne na pokojovou teplotu, připravte si pudinkový krém.

Shutterstock

Ve 200 ml mléka rozšlehejte pudinkový prášek a žloutek. Zbytek mléka nalijte do hrnce a zahřejte na sporáku. Až bude teplé, slabým proudem přidejte pudinkovou směs a za stálého míchání ji vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Sundejte hrnec ze sporáku, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Poté jemně rozbalte roládu, naneste na těsto vychladlý krém a znovu si zatočte do tvaru rolády. Nakonec si rozpusťte čokoládu s máslem a zalijte celou roládu. Dobrou chuť!

Zdroj: zdravlje-i-kuhinja.live

Reklama