Jde o luxusní recept, který je takhle před Vánocemi naprosto exkluzivní. Každý kdo k vám přijde na návštěvu tak si tento recept bude vyžadovat, protože to opravdu zachutná každému. Vypadají jak vzhledově moc pekně a o jejich chuti už ani nebudeme mluvit. Jsou opravdu lahodné a my vám tu dnes přinášíme recept, abyste si je mohli udělat doma.
Tipy a triky pro úspěch tohoto receptu:
Doporučuje se používat opravdu kvalitní čokoláda, protože to opravdu ovlivní chuť celého jídla.
Směs lanýžů se musí nechat vychladnout nejméně na 4 hodiny.
Tyto kuličky uchovávejte v lednici, protože v dobrém stavu při pokojové teplotě budou jen několik hodin.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Kahlua čokoládové lanýže
400g čokolády, nasekané
1 šálek smetany na šlehání
1 čajová lžička espresso prášku ( kávy )
80g másla nakrájeného na kostky
1 lžíci likéru Kahlua
Na Zdobení
100g čokolády – jemně nastrouhané
Postup
1. Nakrájejte čokoládu a nechte ji stranou. V hrnci za nízké teploty zahřejte smetanu a až se začnou vytvářet malé bublinky po stranách pánve, odstraňte z plotny a
přidejte espresso prášek a nakrájenou čokoládu Pak dejte na chvilku do lednice a pak vmíchejte máslo a kahlua likér.
2. Po chvilce v pokojové teplotě vložte celou směs do ledničky tak na 4 hodiny.
3. Nastrouhejte čokoládu na zdobení.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
4. Vezmeme plech, vyložíme ho pečícím papírem a pomocí lžíce nabírejte směs a tvarujte z ní malé kuličky. Každou kuličku pak obalíme v čokoládě, kterou jsme si
nasekali nebo nastrouhali.
5. Teď nechte kuličky nějakou dobu v chladu, například v garáži nebo ve sklepě.