Kamarádka mi poradila, abych do oblíbeného těsta na donuty přidala kefír. Nechtělo se mi tomu věřit, ale tato sladká pochoutka je ještě lepší!

Také jste zvyklí si svou odpolední kávu či čaj vychutnávat s něčím sladkým? Tyto úžasné, sladké a velmi chutné donuty jsou to pravé ořechové pro každé takto strávené odpoledne. Co je při tomto receptu úplně nejlepší? Příprava je naprosto jednoduchá a také velmi rychlá. Nemusíte tedy vůbec dlouhé hodiny čekat, než Vám např. vykyne těsto. Nuž, vyzkoušejte sami a uvidíte!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 250 ml kefíru
  • 5 lžic cukru
  • 1 vajíčko
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetku soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Nejdříve si smíchejte kefír, vajíčka, sůl a cukr.

sisky1Poté přidejte jedlou sodu a 3 lžíce oleje. Nezapomeňte důkladně promíchat.

sisky2Pak už jen stačí přisypávat hladkou mouku a těsto neustále míchat. Doporučujeme používat ruce, abyste měli jasnější představu o tom, jakou konzistenci těsto má.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Těsto by mělo být vláčné, ale zároveň i elastické. Splňuje-li Vám tyto podmínky, zabalte ho do plastové fólie a nechte odpočívat 25 minut.

Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte kruh o šířce cca 1 cm.

sisky8Pomocí skleněného poháru vykrojte kroužky a dovnitř každého udělejte ještě další kroužek tak, aby Vám vznikl klasický tvar donutu.

Na pánev si dejte potřebné množství oleje a donuty v něm smažte z obou stran dokud nebudou mít klasickou zlatou barvu.

Na závěr nechte donuty trochu vychladnout a pak je posypte práškovým cukrem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Dobrou chuť přejeme!

Reklama