Ovoce je přirozeně sladké, ale kandované ovoce je mnohem sladší. Tento recept rozhodně není zdravý a s tím musíte počítat. Kandování vyžaduje hodně cukru, ale jedná o velmi dobrou a přírodnější alternativu ke klasickým sladkostem a bonbonům, které najdete v obchodě. Jestli si chcete tuto pochoutku připravit ve své kuchyni, budete potřebovat jen pár věcí. V obchodě stojí kandované ovoce poměrně dost peněz, ale doma si ho můžete připravit velmi levně a bude chutnat ještě lépe.
Co budete potřebovat?
Kandování ovoce není vůbec náročný proces a potřebujete na to jen tři ingredience. Ovoce, které chcete kandovat, cukr a vodu. Tento recept pracuje s poměrně velkým množstvím ovoce i cukru. Jestli si chcete připravit menší množství, dělte množství podle potřeby. Ale věřte, že vám vydrží při správném skladování dlouho, takže si klidně můžete udělat i velkou porci pomerančů. Připravte si:
- pomerančové slupky – 1 kg,
- cukr – 1,2 kg,
- voda – 1 šálek.
Pracovní postup
Máte-li připravené slupky z pomerančů, nejdřív si je nakrájejte na proužky a ponořte je do vroucí vody. Vařte je po dobu 10 minut. Poté vyndejte slupky z vody, nasypte do ní cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté slupky vraťte zpět do vody a vařte je v cukrové vodě po dobu dalších 10 minut. Následně je odstavte ze sporáku a nechte je takto naložené po dobu 10 hodin. Vaření musíte udělat ještě třikrát, abyste získali nejlepší výsledek.
Až budou slupky dokonale kandované, sceďte je v cedníku. Nakonec je rozložte na plech a vložte do trouby předehřáté na 40 stupňů. Nakonec nechte pomerančové kůrky nechte vychladnout na pokojovou teplotu a potom je skladujte ve skleněných, hermeticky uzavíratelných nádobách. Postavte je na suché a chladné místo, kde vám vydrží po celé měsíce. Pochutnejte si na těchto netradičních sladkostech a začněte si připravovat kandované ovoce doma. Dobrou chuť!
Zdroj: deliciousrecipesone.com