Cheesecake chutná vždy dokonale, ať se rozhodnete pro jakýkoli druh. Proto vám dnes představíme karamelový cheesecake, na kterém si pochutnají všichni milovníci této sladkosti. Jestli máte rádi karamel, budete nadšení. Výroba je neuvěřitelně jednoduchá, musíte jen postupovat krok za krokem a připravit si předem všechny ingredience. Naštěstí jich nepotřebujete mnoho.
Co budete potřebovat?
Domácí cheesecake se vám vyplatí. Nejen, že si pochutnáte přesně podle svých chutí, ale také nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Díky tomu není výroba extrémně drahá. A budete mít dobrý pocit z toho, že jste si připravili vlastní koláč a domácí dezert, který vypadá jako z cukrárny. Pusťte se do toho a pochutnejte si. Na výrobu základu potřebujete:
- karamelové sušenky (Lotus) – 250 gramů,
- máslo – 120 gramů.
Na krém:
- měkký tvaroh – 500 gramů,
- mascarpone – 250 gramů,
- šlehačka – 250 ml,
- moučkový cukr – 120 gramů.
Na karamel:
- cukr krystal – 130 gramů,
- máslo – 70 gramů,
- smetana ke šlehání – 100 ml.
Pracovní postup
V první řadě si rozmixujte nebo rozdrťte sušenky na drobenku. Přidejte k nim měkké máslo a důkladně vše promíchejte. Díky tomu získáte sušenkový základ pro celý cheesecake. Směs vymačkejte do zapékací formy a nezapomeňte na menší okraje po celém obvodu. Poté ji odložte do lednice. Nyní si připravte krém. Tvaroh, moučkový cukr a mascarpone rozmixujte do homogenní hmoty. V čisté misce vyšlehejte rostlinnou smetanu na šlehačku a přidejte ji do tvarohové směsi.
Krém rovnoměrně naneste na sušenkový základ do formy a zarovnejte stěrkou. Vložte ho znovu do lednice a připravte si karamel. V hrnci rozpusťte cukr a nepřestávejte míchat, jinak se připálí. Jakmile se rozpustí, sundejte hrnec z ohně a nechte trochu vychladnout. Dávejte ale pozor, aby karamel neztuhnul. Poté ho nalijte na připravený cheesecake a vložte zpět do lednice. Po vychladnutí ho můžete ozdobit rozdrcenými sušenkami. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz