O tom, že italská kuchyně je proslulá i v těch nejodlehlejších koutech světa není pochyb. No připravit italské jídlo dobře, vyžaduje také trošku kulinářského umění a citu pro jídlo. O Italkách se říká, že jsou fantastické milenky a kuchařky. Po odzkoušení tohoto receptu musíme pouze souhlasit. Samozřejmě, s tím druhým tvrzením.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 600-700 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 3 l vody
- 1 kg špenátu (ideálně čerstvý, ale může být i mražený)
- sůl a pepř podle chuti
- 250 g másla
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 250 g tvrdého sýra
Jak na to?
Jako první si připravte špenát. Pokud máte čerstvý, omyjte ho a nechte cvhliku podusit na olivovém oleji, následně přidejte rozmačkané stroužky česneku. Pokud máte mražený špenát, udělejte totéž, nicméně směs nechte pouze rozpustit, přidejte česnek a nechte vychladnout.
Nastrouhejte si sýr na jemném struhadle. V menší nádobě smíchejte mouku a vejce a prohněťte těsto na těstoviny. Nechte těsto odpočívat asi 40-45 minut.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Na plátně si vyválejte těsto na dlouhé pásy tak, aby nebyly tlustší než 3 mm. Jelikož je těsto velké a nevyválíte ho na jedné desce, dělá se takovýmto způsobem. Podobně se připravují i originální lasagne. Když máte všechny pásy vyválené, slepte je k sobě, jak vidíte na obrázku.
Špenát rozetřete po silnici a posypte ho sýrem.
Těsto srolujte z obou stran, zaviňte ho do plátna a stočte do tvaru prstence.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Ve velkém hrnci si dejte vařit vodu a dobře ji osolte. Když voda vře, dejte do ní naplněné těsto v plátně a vařte přibližně 20 minut.
Po uvaření vyjměte prstenec z hrnce, nechte ho vychladnout a těsto z plátna rozbalte. Nakrájejte ho na plátky, hrubé dle Vaší chuti a naskládejte je do zapékací misky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Posypte těstoviny sýrem a navrch dejte tenké plátky másla.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15-20 minut.
Přejeme dobrou chuť!