Klasické placky se skládají ze tří složek – vejce, brambory a sůl. Někdo přidává i mouku, někdo je činí bez ní. Tak či onak, takové placky děláme často, a tak se zdá, že jsme se jich už přejedli. Pokud máte rádi inovativní recepty, připravte si běloruské bramboráčky.
Jsou to klasické placky obohacené o voňavou, křupavou a barevnou zeleninu. Na talíři vypadají úžasně a věřte, že takové zeleninovo-bramborové dobroty budou s radostí jíst i Vaše děti. Jsou totiž tak barevné, až máte pocit, že jsou lesklé.
Co budete potřebovat?
- 6 brambor
- 4-5 nožiček zelené cibulky
- 1 červenou papriku
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 4 PL mouky
- olej na opékání
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Papriku si nařežte na drobné kostky, cibulku si nakrájejte rovněž na drobno. Mrkev a brambory si nastrouhejte. Veškerou zeleninu vložte do větší mísy, přisypte mouku, vajíčko, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Smažte na vyhřáté pánvi jako klasické placky do zlatova. Podávejte se smetanou nebo smetanově-bylinkovým dipem.
Přejeme dobrou chuť!
Na postup krok za krokem se podívejte ve video návodu zde: