Klasické tiramisy jsem se už přejedla, a proto jsem ji trochu vylepšila. Tento recept si pochvaluje i moje rodina!

 

 

Klasickou verzi tiramisu jistě zná nejedna z Vás. Zkoušeli jste ho avšak osvěžit nějakým ovocem? Přidejte ke klasice jahody a věřte, že nebudete litovat.

Reklama

Co budete potřebovat

  • 120 g cukru
  • 50 ml vody
  • 4 žloutky
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smetany na šlehání
  • 20 g želatinového ztužovače
  • 140 ml kávy
  • 1 lžičku kakaového prášku
  • 200 g podlouhlých piškotů
  • 650 g jahod
  • 3 lžičky kakaového prášku

Jak na to?

Z cukru a vody si připravíme sirup. Utřeme žloutky a postupně k nim přiléváme ještě teplý sirup. Tuto směs mixujeme do vychladnutí. Tento proces trvá přibližně 10 minut. Rozmixujeme si mascarpone a přimícháme ho do žloutkové směsi.

Smetanu vymícháme na téměř tuhou pěnu a přidáme želatinový ztužovač. Takto mícháme dokud nemáme úplně hustou pěnu. Pěnu následně přimícháme do žloutkově-mascarponové směsi.

Piškoty ponamáčíme v kávě a polovinu poklademe na dno formy. Na piškoty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poklademe další vrstvu piškotů a na konec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrem a necháme ztuhnout v chladničce.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Dobrou chuť!

Reklama