Kondenzované mléko nekupujte, připravte si ho doma! Je to jednodušší, nežli byste si mysleli!

Proč si kondenzované mléko kupovat v obchodě, když si jej můžete připravit svépomocí doma? Lidově nazývané salko bývá nedílnou součástí mnoha dezertů, někteří z nás by si bez něho nedokázali představit určité druhy vánočního cukroví. Neutrácejte peníze zbytečně a místo toho vyzkoušejte náš recept na kondenzované mléko, s jehož pomocí si domácí salko dokáže připravit opravdu každý!

Reklama

Možná se budete divit, ale připravit kondenzované mléko není tak složité, jak se možná na první pohled zdá. Třeba i vy patříte k lidem, kteří zastávali názor, že nežli se u sporáku pachtit s přípravou salka, je daleko jednodušší zajít do obchodu a plechovku si koupit. Já vás ale dnešním článkem přesvědčím o tom, že je to spíše naopak.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 200 ml mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 20 g másla

Jak postupovat při přípravě?

  1. Dejte do hrnce všechny suroviny.
  2. Položte hrnec na mírný plamen a míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí.
  3. Jakmile vám směs v hrnci začne pěnit, začíná se vařit a to je dobré znamení.
  4. V tu chvíli přidejte na teplotě a za stálého míchání vařte.
  5. Jakmile směs v hrnci začne pěnit příliš, teplotu zase snižte.
  6. Míchejte do chvíle, dokud se směs tzv. nesevře, poté jí ještě vařte dalších 10 minut.
  7. Poté sejměte ze sporáku a vložte hrnec do studené vody.
  8. Mléko se díky tomu ochladí a začne tuhnout.
  9. Kondenzované mléko pak můžete nalít do čistých nádob, které jsou vhodné na skladování.

Jak vidíte, připravit si doma kondenzované mléko není vůbec složité, ba spíše naopak. Stačí pár minut a vy si hravě vykouzlíte domácí salko, které můžete využít do dezertů, moučníků i cukroví.

Reklama