Koprová polévka se zakysanou smetanou je ideální na jaro a léto

Každý potřebuje osvědčený recept na osvěžující polévku. Tento recept na koprovou polévku je velmi jednoduchý a zároveň velmi chutný. Něco takového se vám možná zdá téměř nemožné, ale je to pravda. Pravdou je, že základem pro tento recept je kvalitní a čerstvý kopr. Jestli si chcete vychutnat ten nejlepší, zajděte si pro něj na lokální trh ve svém městě.

Reklama

Co budete potřebovat?

Polévky jsou většinou velmi jednoduché na přípravu i na ingredience. Obvykle stačí jen pár věcí a můžete si pochutnat. Tento recept není žádnou výjimkou. Potřebujete jen několik ingrediencí a budete mít na  talíři osvěžující a velmi zdravou polévku s čerstvým koprem, která vám poskytne hodně vitamínů a minerálů. Na tuto polévku potřebujete:

  • kopr – 1 svazek,
  • hovězí kosti – 50 dkg,
  • housky – 2 ks,
  • mouka – 2 lžíce,
  • máslo – 10 dkg,
  • zakysaná smetana – 2 dl,
  • vaječné žloutky – 3 ks,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • sůl – podle chuti.
Pixabay

Pracovní postup

Hovězí kosti si uvařte v jeden a půl litru vody. Na vynikající a zdravou polévku potřebujete silný vývar, a proto můžete kosti klidně vařit i delší dobu. Jestli nemáte k dispozici kosti, můžete si vývar udělat zjednodušeně ze dvou kostek bujónu. Kopr před vařením polévky umyjte a nakrájejte na malé kousky. Potom si na másle (nebo oleji) opečte kostky chleba nebo housek. Tím si připravíte vynikající krutony, které se hodí prakticky do každé polévky. Položte je na dno talíře.

Do másla, které zůstalo v pánvi, položte kopr a zasypte ji moukou. Pár minut ji míchejte, aby se mouka nepřipálila a potom kopr zalijte připraveným vývarem. Vaječné žloutky smíchejte se zakysanou smetanou v samostatné misce a za stálého míchání nalijte tuto směs do horké polévky. Nepřestávejte míchat, aby se žloutky uvařily a zároveň nezůstaly jen v jedné velké kouli. Hotovou polévku nalijte do talíře na opečené krutony a pochutnejte si.

Zdroj: bidista.com

Reklama