Recept na Vícebarevný Dort:
Oživte své pečicí dovednosti s naším receptem na vícebarevnou bábovku! Tento kulinářský kouzelnický trik vytváří delikatesu kde se snoubí tři různé chutě – čokoláda, kakao a vanilka. Sledujte jednoduché kroky a vytvořte nejen chutný, ale i vizuálně ohromující dezert pro své blízké. Pořiďte si suroviny a pusťte se do toho!
Reklama
Suroviny:
- 6 bílků
- Špetka soli
- 120 gramů cukru
- 150 gramů mouky
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 50 ml čerstvého kravského mléka
- 3 lžíce másla
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička kakaa
- 30 gramů hořké čokolády
Postup:
- Nejprve osolte bílky a šlehejte je do tuhého sněhu. Přidejte cukr a vanilku a šlehejte, dokud nedosáhnete nadýchané konzistence.
- Postupně přidávejte máslo a důkladně promíchejte. V mléce rozpusťte prášek do pečiva a přidejte ho do směsi.
- Přidávejte mouku a míchejte, dokud nedostanete hladkou a homogenní směs.
- Těsto rozdělte na tři části. Do jedné části přidejte rozpuštěnou čokoládu, do druhé přidejte kakao, a třetí část nechte bílou.
- Vezměte obdélníkový pekáček a vystelte ho pečicím papírem. Do něj postupně vrstvěte asi 2 lžíce čokoládové směsi, poté dvě lžíce kakaové směsi a nakonec dvě lžíce bílé směsi. Opakujte tuto vrstvenou strukturu, dokud nedosáhnete konečné výšky dortu.
- Pečte při 180 stupních Celsius asi 30 minut, nebo dokud dort nevyroste a nezezlátne.
- Po upečení nechte dort vychladnout, poté ho ozdobte podle své chuti.
- Dort je nyní připraven k podávání. Dobrou chuť!
Zdroj: coolinarika.com
Reklama