Kakaový piškot proložený pudinkovým krémem se stane hitem vaší rodiny. Všichni si pochutnají a vy připravíte dnešní recept překvapivě rychle. Dezert se skvěle hodí na oslavy, pro návštěvy a také jako příjemné překvapení pro vaši rodinu. A samotné vás překvapí, jak je tento jednoduchý dezert chutný a nádherný. Vypadá jako z cukrárny a stejně dobře také chutná.
Co budete potřebovat?
Ingredience jsou velmi jednoduché. Příchuť krémů si můžete přizpůsobit podle svých chutí výběrem pudinkového prášku. My jsme použili punč a vanilku, ale můžete si vybrat i jiné příchutě. Jen myslete na to, že tím ovlivníte nejen chuť dezertu, ale také jeho vzhled. V první řadě se podíváme, co potřebujete na kakaové těsto:
- cukr – 20 dkg,
- kakaový prášek – 2 lžíce,
- vejce – 2 ks,
- máslo – 5 dkg,
- med – 2 lžíce,
- mouka – 40 dkg,
- prášek do pečiva – 2 lžičky.
Na krém:
- punčový pudink – 2 balíčky,
- mléko – 500 ml,
- vanilkový pudink – 2 balíčky,
- mléko – 500 ml,
- moučkový cukr – 20 dkg,
- máslo – 25 dkg.
Pracovní postup
Na těsto smíchejte ve velké míse cukr, kakao, vejce, med a máslo o pokojové teplotě. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte a rozdělte na tři stejné části. Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 stupňů a každý plát pečte po dobu 7 minut. Poté je nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile budete mít hotové těsto, můžete se pustit do přípravy krémů.
Punčové pudinky uvařte v půl litru mléka a nechte vychladnout. Vanilkové pudinky uvařte zvlášť v půl litru mléka a také nechte vychladnout. Cukr smíchejte s máslem a rozdělte směs stejným dílem do obou pudinků. Oba pudinky nechte zvlášť a oba promíchejte. Poté vezměte jeden plát těsta, potřete ho vanilkovým krémem, položte druhý plát, naneste punčový krém a nakonec zakryjte posledním plátem těsta. Skladujte v lednici, aby se krémy nezkazili. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com